fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Curtea Veche Publishing lanseaza „Aventurile lui Riki”

Aventurile lui Riki_Coperta1Sâmbătă, 1 iunie 2013, chiar de Ziua Internaţională a Copilului, Curtea Veche Publishing va lansa cea mai recentă carte pentru copii scrisă de o autoare autohtonă: „Aventurile lui Riki”, de Ana Maria Florea. Lansarea va avea loc la raionul de carte din Cora Lujerului, la ora 11.00. Alături de autoare vor lua cuvântul Luiza Willems, sora acesteia, şi Cătălin Sturza, redactorul cărţii.

Cartea este povestea lui Riki, cățelul autoarei, ai cărui primi doi ani din viaţă sunt prezentați prin poveștile și peripețiile descrise în carte şi ilustrate de Floriana Bălan. Volumul întregeşte colecţia de cărţi pentru copii apărută la Curtea Veche Publishing, susţinând misiunea editurii de a forma o nouă generaţie de cititori, încurajând copiii să descopere farmecul cărţilor şi să se dezvolte armonios prin lectură.

Pe coperta cărţii, Riki însuşi le transmite câteva gânduri celor ce abia aşteaptă să citească despre aventurile sale: Sunt foarte încântat că Ana a scris o carte despre mine și despre aventurile mele. Ca orice pui neștiutor, am intrat adesea în belele, dar am învățat că nu am voie să fac prostioare și astăzi sunt un cățel foarte cuminte. Îmi place să mă joc cu alți căței și, da, îmi plac toate celelalte animale. Am acasă o pisică de care am grijă, pentru că Ana mi-a spus că trebuie să fiu bun și cuviincios atât cu animalele, cât și cu oamenii. E adevărat că, dacă o supăr pe pisică, își ascute ghearele pe nasul meu, dar eu încerc să nu o supăr. Sper să vă placă poveștile mele și să învățați și voi, copii, ce am învățat eu: dacă eşti bun, îți faci repede prieteni și, atunci când ești supărat, aceștia îți vor veni în ajutor.

Ana Maria Florea are 35 de ani și este la a doua carte publicată. Prima carte de proză scurtă, “Zăpada roșie”, a apărut în anul 1996. A urmat o lungă perioadă în care autoarea a lăsat beletristica pe locul doi și a scris doar din postura de jurnalist. A lucrat în radio, în televiziune și în presa scrisă și a colaborat timp de 13 ani cu mass‑media din Franța și Belgia. În prezent lucrează în departamentul de PR al unei mari companii. Aventurile lui Riki înseamnă revenirea în lumea poveștilor și a cărților, revenire pe care autoarea și-a dorit-o lină, tocmai de aceea cartea de față este una pentru copii.

Sursa: comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Nemira lanseaza cartea „Richter 8.9” de Andrei Calaras

Next Article

15 ani de Curtea Veche Publishing, sarbatoriti la Salonul International de Carte Bookfest

Related Posts

Total
0
Share