fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Desene in care fiecare culoare are o semnificatie: mandale

mandale

Cuvantul mandala provine din sanscrita si inseamna cerc, insa mandalele nu sunt doar niste simple desene de colorat, ci au o semnificatie mai profunda, de autovindecare a sufletului. Copilul poate colora un cerc cu anumite motive ce-i amintesc de povestile fermecate pe care le-a auzit de atatea ori, se concentreaza asupra a ceea ce face, se relaxeaza si simte in acelasi timp o pace interioara care il poate ajuta sa depaseasca anumite nemultumiri sau frustrari. Parintele trebuie sa-si incurajeze copilul sa coloreze aceste desene exact asa cum simte, pentru ca fiecare culoare are o semnificatie, iar din felul cum coloreaza copilul parintele isi poate da seama de starea de spirit a copilului.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%253a%252f%252fwww.elefant.ro%252fcauta.html%253freset_filter%253d%2526cat%253dall%2526query%253dmandale”]Vezi aici o colectie de mandale[/button]

De pilda, albul este culoarea norilor, a pacii, a puritatii si a inocentei. Este o culoare pozitiva ce denota optimism si generozitate.

Negrul este culoarea noptii, opusul albului, simbolizeaza puterea si suprematia, insa are conotatii negative, fiind asociat adeseori cu tacerea, cu o stare de distantare si raceala.

Griul este culoarea pietrei si a fumului, aflata intre cele doua extreme, alb si negru. Sugereaza evaziunea, tendinta de a se sustrage, de a nu dori sa se afilieze nici negrului, nici albului.

Rosul este culoarea sangelui, a cireselor, a capsunilor, elemente pline de vitalitate si energie. Un desen colorat astfel poate sugera puterea si capacitatea de a iubi, de a fi fericiti si joviali. Daca insa rosul apare excesiv, exista o stare de iritare si de manie.

Portocaliul este culoarea piersicii, a portocalei, a dovlecilor. Se considera a simboliza creativitatea, imaginatia, vitalitatea, insa folosit excesiv poate sugera anxietatea.

Galbenul este culoarea soarelui, a lamaii, fiind asociat cu lumina, tineretea, caldura, cu principalele surse de caldura din univers. Folosit in exces poate sugera epuizarea, lasitatea.

Verdele este culoarea ierbii, a padurii, a smaraldelor si simbolizeaza renasterea, primavara, speranta. Poate sugera iubirea fata de natura, compasiunea, dar daca este prezent excesiv poate insemna aparitia invidiei si a geloziei.

[button target=”_blank” style=”” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%253a%252f%252fwww.elefant.ro%252fcauta.html%253freset_filter%253d%2526cat%253dall%2526query%253dmandale”]Vezi aici o colectie de mandale[/button]

Albastrul este culoarea cerului si a marii si este asociat cu sinceritatea, calmul si pacea sufleteasca.

Violetul este culoarea lavandei, a ametistului si sugereaza invingerea temerilor si transformarea acestora in sentimente pozitive.

Rozul este culoarea rasaritului, un amestec intre alb si rosu, prin urmare simbolizeaza pasiunea si dragostea fata de propria persoana, dar si fata de altii. Sugereaza, totodata, iubirea, gingasia si tandretea.

bogdan
Total
0
Shares
1 comment

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Happy Books: primele 5 titluri din categoria "5 lei cartea"

Next Article

Editura Curtea Veche Publishing pregateste publicarea noului fenomen fantasy, „The Bone Season”

Related Posts

Total
0
Share