fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dezbatere pe marginea competitiei politice in Romania

competitia-politica-in-romaniaJoi, 23 ianuarie, de la ora 18.30, la Cărtureşti Verona (Ceainărie) din Bucureşti, va avea loc o dezbatere pornind de la volumul Competiţia politică în România, Adrian Miroiu şi Şerban Cerkez (coordonatori), apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Opus. Ştiinţe politice”, disponibil şi în ediţie digitală.

Vor lua cuvîntul, alături de coordonatorii volumului: Cristian Preda şi Lazăr Vlăsceanu.

Competiţia politică reprezintă una dintre caracteristicile fundamentale ale unei societăţi democratice, iar cunoaşterea sistemului instituţional, a comportamentului partidelor şi votanţilor este esenţială pentru a înţelege viaţa politică a unei ţări. Volumul analizează diferite fenomene asociate competiţiei politice, punînd accent pe realitatea românească de după 1990.

Studenţii şi profesorii de la facultăţile de ştiinţe politice, analiştii şi specialiştii în domeniu găsesc informaţii actualizate cu privire la raţionalitatea comportamentului de vot, constrîngerile ce limitează capacitatea actorilor politici de a se uni în cadrul unor coaliţii de guvernare sau modul în care schimbarea regulilor de vot şi componenta etnică influenţează preferinţele alegătorilor.

Sursa articol: site-ul Editurii Polirom

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Seara ”F. Scott Fitzgerald” la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Next Article

Noutate la Editura Nemira: ”Parisul personal. Autobiografie urbana”, de George Banu

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Privacy Preference Center

    Total
    0
    Share