fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Domnișoara Miau, de Annie M.G. Schmidt (Editura Arthur, 2021)

Domnișoara Miau

Autoarea cărții Domnișoara Miau, Annie M.G.Schmidt s-a născut în mai 1911 la Kapelle în Olanda și a fost considerată una dintre cele mai mari scriitoare olandeze.

În Domnișoara Miau, lui Tibbe îi plac atât de mult pisicile încât nu se poate abține să nu scrie foarte mult despre ele.

Tânărul ziarist este foarte timid și continuă să scrie doar despre pisici până în momentul în care o cunoaște pe domnișoara Miau care îi schimbă viața și îl face să privească lumea prin alte lentile. Înainte de a da de domnișoara Miau a fost foarte aproape de a-și pierde slujba din cauza obsesiei lui pentru materialele cu pisici.

Acum domnișoara Miau este cea care îl ține la curent cu ce noutăți se întâmplă în oraș și datorită ei începe să fie tot mai apreciat la ziar dar și în comunitate.

„O poveste năstrușnică din care cititorii învață că având grijă de o persoană (sau de o pisică) pot să devină mai buni, mai puternici, mai empatici.“ – School Library Journal

„O carte încântătoare, amuzantă și neobișnuită.“ –  Kirkus Reviews

Domnișoara Miau avea o comunicare aparte cu toate pisicile din oraș, le asculta cu răbdare și cu mare atenție și afla foarte multe secrete, chiar dacă unora li se părea destul de ciudat ca un om să reușească să înțeleagă atât de bine pisicile.

Tibbe nu stă să se mai întrebe cum de reușește domnișoara Miau să comunice atât de bine cu ele, ci se bucură de faptul că acum poate aborda multe alte subiecte interesante pe care înainte nici nu avea curajul să le amintească nici măcar în treacăt.

Miau petrece foarte mult timp pe acoperișul caselor, printre pisici sau se cațără cu repeziciune în copacul cel mai apropiat dacă o fugărește un câine. Asta se datorează, dacă dăm crezare spuselor ei, că a fost pisică într-o viață trecută, apoi s-a transformat în om și păstrează o legătură specială cu micile feline.

Cartea Domnișoara Miau, de Annie M.G.Schmidt a apărut în Colecția Clasic Yellow și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Hector Macdonald

Adevăr, de Hector Macdonald (Editura Publica, 2021)

Next Article
Povești de vară

Povești de vară, de Mieko Kawakami (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
0
Share