fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Editura Polirom lanseaza volumul de memorii “Exilul. Viata in fragmente” de Gina Stoiciu

afis_lansare_exilul_gina_stoiciu_bucurestiLansarea va avea loc miercuri, 24 Septembrie, de la ora 18:00 la Libraria Dalles din Bucuresti si alaturi de autoare vor fi prezenti si Aurora Liiceanu, Bedros Horasangian si Daniel Cristea-Enache.

Mai multe detalii despre carte

Incrucisare de destine, de drumuri si de intimplari, parasirea Romaniei in 1980 devine pentru Gina Stoiciu un reper al celorlalte momente ale vietii sale: anii dinaintea exilului, azilul politic in Grecia, alegerea Canadei ca tara de rezidenta, adaptarea, inventarea unei noi vieti, caderea comunismului si intoarcerile periodice in Romania.

Aceste etape sint descrise si din perspectiva altor romani care au ales sa emigreze, surprinzind conditia si angoasele „strainului”, diferentele culturale, dificultatile de adaptare si de integrare profesionala, dar si bucuriile si satisfactiile traite in tara de adoptie.

Gina Stoiciu este profesoară la Departamentul de comunicare socială şi publică al Université du Québec à Montréal (UQÀM). A mai publicat “Orientări operaţionale în cercetarea comunicării de masă” in 1981, “La différence : Comment l’écrire ? Comment la vivre? Communication internationale et communication interculturelle” in 1989, “L’aveuglement de Janus. Mythes, mythologie poli­tique et reconstruction identitaire collective” in 1997 şi “Comment comprendre l’actualité : Communication et mise en scène” in 2006. Semnează de asemenea capitole în volume colective şi articole în reviste ştiinţifice de comunicare.

Anuța Stănculeanu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

O noua aparitie la Polirom: "Vulpea albastra", de Sjon

Next Article

Va era dor de Bridget Jones?

Related Posts

Total
0
Share