fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Editura Polirom ne invita la lansarea cartii “Filmar” de Cristian Tudor Popescu

Joi, 28 noiembrie, la ora 17.00, la Centrul Cultural Reduta va avea loc lansarea volumului Filmar de Cristian Tudor Popescu, apărut la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Publicistică”.

Alături de Cristian Tudor Popescu vor lua cuvântul: Mihai Vacariu, autor al volumului Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, apărut la Editura Adenium și Caius Dobrescu, scriitor, prof. Facultatea de Litere, Univ. București. Prezintă Marius Cisar, director al Centrului Cultural Reduta.

Filmar reuneşte texte ce abordează subiecte legate de cinematografie, fără să ocolească însă analizele unor evenimente recente. Cunoscut cinefil, autorul trasează paralele între producţiile cinematografice şi viaţa reală, între personaje de film şi persoane publice, dar prezintă şi filme mai vechi sau mai noi, actori, regizori, festivaluri şi premiile oferite în cadrul acestora. În plus, trece în revistă preferinţele criticilor de film şi ale publicului, fie el format din elevi de liceu sau din persoane care au trăit direct experienţa comunismului. Cristian Tudor Popescu vine cu argumente solide care să îi susţină ipotezele, nu se fereşte să pună degetul pe rană atunci cînd e cazul şi nici nu evită laudele pentru producţiile şi persoanele pe care le consideră meritorii.

Despre filmele regizorul rus Andrei Tarkovski s-au scris numeroase cărți, în diverse colțuri ale lumii, toate oferind diverse interpretări ale filmelor sale enigmatice și încărcate de simboluri și metafore metafizico-religioase. În cartea sa Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, Mihai Vacariu propune o abordare nouă, întrucât eseul nu se constituie ca o nouă încercare hermeneutică, de deslușire a înțelesurilor tarkovskiene, ci este o poveste despre felul în care autorul a „vizionat, înțeles și mai ales trăit” filmele lui Tarkovski în timpul comunismului, dar și în perioada de tranziție a societății românești.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe și o dezbatere pe teme tarkovskiene.
De la ora 19.00 va putea fi urmărit filmul CĂLĂUZA, de Andrei Tarkovski. Intrarea este liberă.

Volumul Filmar” il poti cumpara ci reducere de aici.

Comunicat de presa Editura Adenium

AFISCTP-carturetsi

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Litera si Jurnalul National ne aduc de astazi o noua colectie muzicala: Mari Pianisti

Next Article

Coperte care ne plac: "Dusmanul declarat", de Jean Genet (Editura Tact)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share