fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Explorează spațiul cosmic: eclipsele solare și lunare, de Ruth Owen (Editura Niculescu, 2021)

Ruth Owen s-a gândit să îi apropie pe cei mici de spațiul cosmic și le explică în cartea Explorează spațiul cosmic: eclipsele solare și lunare, pe îndelete, despre eclipsele de soare și eclipsele lunare.

Explorează spațiul cosmic

De-a lungul timpului, oamenii au fost foarte curioși să dezlege misterul lumii cosmice, chiar dacă fascinația pentru această lume i-a făcut să se teamă. Au fost cuceriți de farmecul eclipselor și au dorit să dezlege misterul aflat în spatele lor.

Cumpără cartea cu reducere

Cei mai curioși dintre cititori, copiii, vor găsi răspunsul în această carte la următoarele întrebări:

  • Câte tipuri de eclipse există?
  • Poți calcula când va avea loc o eclipsă?
  • În timpul eclipsei, luna mănâncă soarele?
  • Unde dispare luna când este o eclipsa?
  • Doar de pe Pământ se văd eclipsele?

Ilustrațiile vin să întregească curiozitățile din spațiul cosmic: ”Pe coasta de sud-est a Japoniei, în timpul eclipsei din 2009, întunericul total a durat șase minute și 39 de secunde. Cea mai lungă perioadă de întuneric a unei eclipse totale din secolul XXI!”

Cei mici pot imagina lumi fantastice, pot conduce personaje în acest decor cosmic ce le este mai accesibil datorită explicațiilor pe înțelesul lor.

Așa au ocazia să descopere că oamenii de știință au studiat eclipsele și modul în care acestea se formează: „Mulți oameni de știință cred că Luna s-a format atunci când un corp uriaș – probabil o altă planetă- s-a ciocnit cu Pământul acum 4,5 miliarde de ani. Pietre, alte materii din Pământ și planeta care s-a ciocnit de el au zburat în spațiu. De-a lungul a miliarde de ani, aceste materii s-au contopit și au format Luna.”

Cartea Explorează spațiul cosmic: Eclipsele solare și lunare poate fi cumpărată online de la Libris, Cărturești sau Cartepedia.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Buymoresavemore

Buy More Save More - 50% reducere la cărți

Next Article
Zâna Măseluță și Cavalerii Dințișorilor de Lapte

Zâna Măseluță și Cavalerii Dințișorilor de Lapte, de Sabine Zett, Outi Kaden (Editura Bookzone, 2021)

Related Posts

Total
0
Share