fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Familia Șoricel sub clar de lună, de Kazuo Iwamura (Editura Cartea Copiilor, 2021)

Familia Șoricel sub clar de lună

Oare de ce autorii de carte iubesc atât de mult șoriceii?

Kazuo Iwamura este responsabil și are grijă chiar de o famile întreagă de șoricei, ce numără 14 suflețele: tata, mama, bunicul, bunica și 10 frați: Brăduț, Codruț, Sânziana, Petruța, Mugur, Bujor, Merișor, Brândușa, Romanița și Ghiocel.

Autor și ilustrator cunoscut în toată lumea, Kazuo Iwamura s-a născut în anul 1939 la Tokio. A urmat studii de artă și design și a început să lucreze ca grafician la emisiunile pentru copii difuzate de televiziunea japoneză NHK.

A publicat zeci de titluri și a dat viață multor personaje ce au fost primite cu bucurie în întreaga lume dar cea mai urmărită a fost familia Șoricel.

Însoțindu-i în diferite momente ale zilei sau analizându-le comportamentul în timp ce se bucurau de vraja adusă de vreun anotimp, Kazuo a făcut din ei personaje îndrăgite, năstrușnice, curioase și puse mereu pe șotii.

Micul dejun cu familia Șoricel, Dovleacul familiei Șoricel, O zi de iarnă cu familia Șoricel, O casă nouă pentru familia Șoricel sunt doar câteva cărți din seria dedicată acestei minunate familii de rozătoare.

În Familia Șoricel sub clar de lună, șoriceii așteaptă cu nerăbdare să vadă luna plină. Pentru ei este o sărbătoare ce le dă ocazia să mănânce găluște din făină de orez și castane, să cânte în timp ce asistă la această priveliște minunată.

Cartea este inspirată de festivalul japonez numit otsukimi („contemplarea lunii“), festival în care se celebrează cea de-a 15-a zi a lunii a opta din calendarul tradițional japonez, când luna este plină, dată care, în calendarul modern, cade în luna septembrie sau în octombrie. Familiile iau cina împreună, sub cerul liber, și aduc mulțumiri lunii pentru recolta bogată a toamnei.

Cartea Familia Șoricel sub clar de lună, de Kazuo Iwamura poate fi cumpărată de aici.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Să nu ne facem de râs în fața furnicilor

Să nu ne facem de râs în fața furnicilor, de Iv cel Naiv (Editura Trei, 2021)

Next Article
Dans în arenă

Carte la chioșc: Dans în arenă, de Jojo Moyes

Related Posts

Total
1
Share