fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Întâlnire cu Ana-Maria Caia, Adela Pârvu, Raluca Feher și Șerban Georgescu despre fascinanta cultură japoneză

cultură japoneză

Humanitas ne invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 15 octombrie, de la ora 19, la o întâlnire cu Ana-Maria Caia, Adela Pârvu, Raluca Feher și Șerban Georgescu despre fascinanta cultură japoneză descrisă în două dintre cele mai noi apariții la Editura Humanitas: Cum să trăiești în stil japonez de Yutaka Yazawa și Adio, lucruri! Noul minimalism japonez de Fumio Sasaki.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook*.

Cum să trăiești în stil japonez ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informaţiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurinţă de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalţi într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanţe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradiţiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

Bestsellerul Adio, lucruri! Noul minimalism japonez de Fumio Sasaki, vândut în 200 000 de exemplare în Japonia şi tradus în numeroase limbi, ne explică cu simplitate cum poate minimalismul nu numai să ne transforme spațiul casei, ci și să ne îmbogățească viața. Viziunea modestă a autorului asupra fericirii adevărate ne deschide ochii asupra potențialului noului minimalism japonez, această filozofie de viaţă aflată la îndemâna oricui.

Cumpără cartea Adio, lucruri! Noul minimalism japonez, de Fumio Sasaki, cu reducere de la Cartepedia sau Elefant.

Un eveniment realizat în colaborare cu Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru“.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Vico fratele dragonilor

Lansare de carte: Vico fratele dragonilor - Editura Sigma Educational

Next Article
Online Shopping Days

Online Shopping Days continuă! Cele mai bune oferte de azi

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share