fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Hoinari prin anotimpuri. Toamna

Deschizand cartea, se astern in fata ochilor nostri nenumarate detalii marunte din viata unui orasel animat. Cum decurg zilele obisnuite ale oamenilor si animalelor? Ce inseamna o carte ilustrata? Sa povestesti ceea ce vezi, ceea ce se intampla cu personajele o sarcina nu foarte usoara nici chiar pentru cei mari. In oraselul de Nicaieri a venit toamna.

Cumpara cartea online – 31,85 lei la elefant.ro (49,00 lei, pret vechi)

La Casa de Cultura se organizeaza Festivalul dovleacului, in piata centrala se aduna oamenii cu mic cu mare la Balul strugurilor. Dans, muzica, parada lampioanelor, deschiderea oficiala a gradinitei  se intampla atat de multe lucruri! In volumul Toamna, Rotraut Susanne Berner ilustreaza noi intamplari cu gaste, cunostinte mai vechi, cu tineri insuratei in voiaj de nunta sau cu animale de casa evadate si regasite.

Cum „citim “ volumul Toamna? 

Pe coperta din spate il remarcam indata pe papagalul Riri, care se pregateste sa evadeze pe fereastra. Haideti sa deschidem cartea la prima pagina si sa il cautam. Dar cautarea e in zadar: Riri nu e de gasit ! Se observa insa ca pisica neagra priveste insistent ceva. Oare ce o fi ? Uite ca pisica ii face cu ochiul papagalului ! Vai, dar asta e destul de periculos, deoarece pisicile, daca au ocazia, prind orice fel de pasare. Sa trecem deci la paginile urmatoare, fiindca povestea incepe sa fie foarte interesanta.

Poate ar fi o idee buna sa urmarim pisica, deoarece ea e cu siguranta pe urmele papagalului. Rasfoind paginile unele dupa altele, descoperim firul povestii impreuna cu copilul, inventand intamplarile alaturi de el. Astfel se vor naste noi si noi povesti ale personajelor care apar pe coperta din spate a cartii. In tot acest timp copilul intreaba, imagineaza situatii, discuta cu adultul, cauta detaliile in carte, descopera relatii intre personaje, elemente si situatii noi sau deja cunoscute.

Autoarea se numara printre cei mai cunoscuti ilustratori ai prezentului. Colectia formata din patru volume, cate unul pentru fiecare anotimp – se recomanda copiilor de la 2 ani pana la varsta scolara, dar si parintilor si bunicilor.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
carte de parenting

7 pentru o viata. Cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru copilul tau

Next Article

Cele opt pacate capitale ale omenirii civilizate, Konrad Lorenz (Humanitas)

Related Posts

Total
0
Share