fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Humanitas ne invita la lansarea audiobook-ului “Povestea maiorului Ion Patrulescu” de Gabriel Liiceanu

povestea-maiorului

Editura Humanitas va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 31 octombrie, ora 17, la o intalnire cu Gabriel Liiceanu, Tania Radu si Razvan Vasilescu prilejuita de lansarea audiobook-ului Povestea maiorului Ion Patrulescu de Gabriel Liiceanu, in lectura lui Razvan Vasilescu, cu o prefata in lectura autorului.

Daca ati sti ca ati fost urmariti si ascultati de Securitate, ati vrea sa il intalniti pe cel care v-a intrat pe furis in viata folosindu-se de microfoane, informatii obtinute de la cunoscuti, uneori de la prietenii apropiati si a incercat sa va afle toate secretele? Pe audiobook-ul Povestea maiorului Ion Patrulescu, Razvan Vasilescu este ofiterul de caz care, prezentand versiunea lui, se justifica. Dar este o asumare imaginata, pentru ca cea reala lipseste.

“Dupa ce in 2013 am publicat Dragul meu turnator, mai multi cititori m-au intrebat cum de am reusit sa fac rost de povestea maiorului Patrulescu, caci asa se chema unul dintre capitolele cartii. Mi-o daduse chiar el? Deci il cunoscusem? O scrisese de mana? Ii cerusem eu sa o scrie?

In anii 70, Patrulescu fusese omul care, din partea Securitatii, raspunsese de intocmirea dosarelor de urmarire informativa, ale lui Constantin Noica si al meu.
Fusese, cum se spunea in limbaj de specialitate, ofiterul nostru de caz. Mi-a fost greu sa-i conving pe unii dintre cititorii mei ca, desi scrise la persoana I – maiorul e cel care-si spune povestea – paginile acelea imi apartineau in exclusivitate, exact ca restul cartii. Asadar, desi povestea are aerul unei spovedanii tarzii sau al unor pagini de memorii, ele reprezinta o fictiune, iar eroul lor este un personaj literar.” (Gabriel Liiceanu)

Ascultati aici un fragment din audiobook-ul Povestea maiorului Ion Patrulescu.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Grădinarul spaniol, de A.J. Cronin

Next Article

De Halloween, Nemira ofera 50% reducere la cartile din Colectia Suspans

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share