fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Jacky Ha-ha, de James Patterson & Chris Grabenstein

jacky ha-haAstăzi m-am hotărât să vă povestesc câte ceva despre cartea Jacky Ha-Ha, de James Patterson și Chris Grabenstein. Dacă James Patterson este foarte cunoscut, depre cel din urmă vreau să vă spun că este și autorul seriei Vânătorii de Comori, care mi-a plăcut mult – și tot scrise de el am mai citit Insula Doctorului Libris și Evadare din biblioteca domnului Lemoncello. Sigur că mai sunt și altele, dar eu doar pe acestea le-am citit până acum.

Să ne întoarcem la povestea noastră de astăzi, cartea Jacky Ha-ha. Jacky Hart face parte dintr-o familie numeroasă. Are 6 surori, tatăl ei este un salvamar, iar mama este plecată la război în Arabia Saudită. Pe surorile ei le cheamă: Sydney (ca pe mama ei), Emma, Riley, Victoria, Hannah și Sophia. Uff, ce multe sunt. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să am și eu vreo 6 surori… Probabil vă întrebați de ce se cheamă cartea Jacky Ha-Ha, dacă pe eroina noastră o chema Jacky Hart. Din două motive: era profesionistă la făcut farse și era cam bâlbâită. În cele mai importante mo-mo-momente, ea se bâlbâia. Avea acest ghi-ghi-nion. Hai că m-am îmbolnăvit și eu de ticul ei! :)

Asta s-a întâmplat și la grădiniță, când trebuia să se prezinte, ea s-a bâlbâit și a spus: Jacky Ha-ha-Hart. Colegii, auzind doar prima parte, au ajuns la poreclă. Și așa i-a rămas numele de Jacky Ha-ha până-n generală și mai departe. După ce se alege cu zece detenții în primele două zile de școală, primește o oportunitate de la “doamna de teatru”, domnișoara O`Mara, să joace în piesa “Charlie Brown, ești un om bun!”. Pentru a scăpa de detenții, Jacky acceptă.

În curând, Jacky Ha-ha își face prieteni și începe să-i facă plăcere să-l joace pe Snoopy. Între timp, sora ei Sydney se întoarce de la facultate și e supărată rău. Și când zic rău, zic foooaaaarteee răuuuu. Spusese că fusese exmatriculată. În realitate, era doar un 7 infiltrat în media ei perfectă. În tot acest timp, tatăl lor se întorcea acasă foarte târziu și este văzut în mașina decapotabilă a lui Jenny Cornwall, fostă polițistă, colegă de serviciu a tatălui ei. După ce mama ei se întoarce de la război pentru o scurtă vizită, Jacky află că… Acum chiar v-am făcut curioși, nu? :) Puteți spune că sunt malefic pentru ce am făcut, dar asta e. Dacă vreți să știți ce a aflat Jacky Ha-ha la final și restul întâmplărilor super amuzante, citiți cartea. Nu o să vă mai dezlipiți de ea până nu o terminați.

Cartea Jacky Ha-ha, de James Patterson & Chris Grabenstein, poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant, Libris sau eMAG.

Matei Cercel
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
weekend Humanitas

Weekend Humanitas: cărți cu până la 85% reducere + transport gratuit

Next Article
sunetul muntelui

Seara japoneza dedicata romanului Sunetul muntelui de Yasunari Kawabata

Related Posts

Total
0
Share