fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: “Bucuresti”, de Paul Morand

paul-morandLa Libraria Humanitas Kretzulescu va avea loc miercuri, 15 iulie, ora 19.00, lansarea celebrei carti despre Bucurestiul interbelic a diplomatului si scriitorului francez Paul Morand. Vor vorbi despre Bucurestiul anilor ’30, asa cum l-a vazut Paul Morand, Dan C. Mihailescu, Andreea Rasuceanu, Sandra Ecobescu si Teodor Baconschi.

Paul Morand a publicat Bucarest in 1935, la editura pariziana Plon, intr-o epoca in care reputatia sa de om de lume si de scriitor era bine stabilita. Diplomat de cariera, se bucura de privilegiul de a calatori si de a avea acces in cercurile inaltei societati. In 1929 publicase si un volum despre New York, iar Bucurestiul l-a descoperit gratie legaturilor sale personale si, de buna seama, gratie simpatiei pe care, ca francez, o avea asigurata printre romani. Editura Plon a retiparit Bucarest in 1990, dupa Revolutia Romana. Paul Morand fusese de altfel primit in 1968 in Academia Franceza, ca o recunoastere a valorii sale de scriitor.

La 80 de ani de la intaia aparitie, Humanitas ofera Bucuresti intr-o traducere pe masura, semnata de Emanoil Marcu, si cu imagini de epoca ce urmaresc meandrele scrisului lui Paul Morand.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Exclusiv: "Jurnal de gravida", de Carmen Bruma - cu autograf, reducere si transport gratuit

Next Article

Carti cu Libertatea: "Fecioara din Siena" de Marina Fiorato

Related Posts

Total
0
Share