fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Noaptea de foc, de Eric-Emmanuel Schmitt

Noaptea de foc

Editura Humanitas Fiction va asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 25 ianuarie, ora 19.30, la lansarea romanului Noaptea de foc al celebrului scriitor si dramaturg Eric-Emmanuel Schmitt.

La evenimentul de lansare a cartii Noaptea de foc vor participa Chris Simion, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu si Marius Constantinescu. Denisa Comanescu, directorul general al Editurii Humanitas Fiction, va fi moderatorul serii. Cristian Iacob va oferi publicului un scurt spectacol lectura din roman in dramatizarea si regia lui Chris Simion.

Bine-cunoscutul autor al romanelor Oscar si Tanti Roz si Evanghelia dupa Pilat publica de aceasta data o carte autobiografica despre miracolul petrecut cu mai bine de jumatate de secol in urma, care avea sa-i influenteze decisiv viata si scrisul, oferindu-ne o poveste vie, concisa despre noaptea sa de foc, dupa cum Pascal si-a numit propria noapte mistica.

”Imi schimbasem conceptia despre calatorie: destinatia conteaza mai putin decat renuntarea. A pleca nu inseamna a cauta, ci a parasi totul, apropiati, vecini, obiceiuri, dorinte, opinii, pe tine insuti. Nu are rost sa pleci decat ca sa te abandonezi necunoscutului, neprevazutului, posibilitatilor infinite, chiar imposibilului. A pleca inseamna sa-ti pierzi reperele, stapanirea, iluzia ca stii si sa fii dispus sa intampini ceea ce e iesit din comun. Adevaratul calator ramane fara bagaje si fara tinta.” (Eric-Emmanuel Schmitt)

La 28 de ani, autorul-personaj pleaca intr-o calatorie in Sahara impreuna cu un prieten regizor, pentru a scrie un scenariu despre misticul Charles de Foucauld. In timpul expeditiei, se rataceste de grupul de excursionisti si de ghidul tuareg si este nevoit sa petreaca o noapte singur in imensitatea muntelui Hoggar. Ramas fara mancare si fara apa, in frigul noptii desertice, simte cum se desteapta in el o forta arzatoare care-i da increderea ca nu e totul pierdut si puterea sa se intoarca nevatamat, dupa un urcus ca o cursa a supravietuirii, un urcus real si simbolic totodata. Eric, occidentalul, intelectualul, filozoful rationalist convins ca oamenii sunt doar praf de stele in mijlocul universului infinit, isi vede zdruncinate toate certitudinile: focul pe care l-a trait ca pe o imensa impacare, libertate si bucurie salvatoare poarta oare numele de Dumnezeu?

Accesul la evenimentul de lansare a cartii Noaptea de foc este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
9
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Femeia inventată

Fragment din cartea Femeia inventată, de Camille Laurens

Next Article
50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile

Lansare de carte: 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile

Related Posts

Total
9
Share