E perioada cand cand cei mici isi compun scrisorile pentru Mos Craciun. Pe langa dulciuri si jucarii m-am gandit sa va vin in ajutor cu zece idei de carti care ar fi un cadou perfect pentru cei mici.
1. “In cautarea sufletului Craciunului” de R. D. Mottok
Vezi aici mai multe detalii si pret
O poveste despre cele mai pure sentimente care definesc sarbatoarea Craciunului: Iubire, Generozitate, Sinceritate, Prietenie Adevarata, Curaj si Sacrificiu; Speranta si Lumina; Incredere, Tenacitate, Solidaritate, Compasiune, Daruire….dar si despre pericolele care pandesc mai aproape decat ne imaginam, de cele mai multe ori chiar in noi insine.
2. “Poveste de Craciun” de Charles Dickens
Vezi aici mai multe detalii si pret
Publicata pentru prima data in 1843, Povestea de Craciun elogiaza spiritul acestei sarbatori. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgarie-branza batran si ursuz care ii priveste cu ura pe toti cei din jur. Intr-o noapte de Ajun, la fel de inghetata ca inima batranului, primeste trei vizitatori fantomatici: Spiritul Craciunului-Trecut, al Craciunului-de-Acum si al Craciunului-ce va sa vina. Acestea il poarta intr-o calatorie uimitoare si pe alocuri infricosatoare, in urma careia hapsanul se schimba.
3. “Craiasa-Zapezii” de Hans Christian Andersen
Vezi aici mai multe detalii si pret
Fermecatoarea poveste de iarna a unei fetite care pleaca intr-o calatorie pentru a salva baiatul pe care-l iubeste, nelipsita din bibliotecile multor generatii. Christian Birmingham este unul din cei mai buni ilustratori in viata. In Craiasa-Zapezii a creat a lume incantatoare, surprinzand perfect atmosfera acestei povesti celebre.
4. “Focul de gheata” de Kai Meyer
Vezi aici mai multe detalii si pret
In hotelul Aurora din St. Petersburg locuieste si lucreaza Maus, o fata subtirica si inimoasa, cu un destin trist. De zile bune e tot mai frig si ninge fara-ncetare. Nu e doar viforul puternic ce sufla dinspre taigaua ruseasca, Craiasa-Zapezii a ramas fara inima-i de gheata si frigul originar, de la inceputul timpurilor, e de nestavilit…
Tot mai iminenta devine infruntarea dintre Craiasa-Zapezii, de o frumusete glaciala, si Tamsin, magiciana cu un cufar plin de cuvinte, o umbrela in culorile curcubeului si un sal pestrit. In duelul celor doua fiinte miraculoase, Maus va inclina balanta intr-o parte sau alta. in cursul actiunii, ea nu descopera doar tainele ce-i invaluiau trecutul, ci, invingandu-si temerile, devine cu adevarat puternica si increzatoare in propriile forte.
5. “Spargatorul de nuci si Regele Soarecilor” de E. T. A. Hoffmann
Vezi aici mai multe detalii si pret
Titlul cărţii este dat de povestea cea mai cunoscută publicului: Spărgătorul de nuci şi regele şoarecilor.Conţine 1 poveste: Spărgătorul de nuci şi regele şoarecilor, precum şi un CD audio cu adaptarea dramatizată a poveştilor din arhiva Electrecord: Prinţul fericit, autor Oscar Wilde.
6. “Povesti de iarna”
Vezi aici mai multe detalii si pret
Cartea cuprinde:
– Fetiţa cu chibrituri, de Hans Christian Andersen;
– Poveste de iarnă, de Zacharias Topelius;
– Moş Crăciun, de Barbu Ştefănescu Delavrancea;
– Moş Gerilă, basm popular rusesc;
– Maruşca şi cele douăsprezece luni, poveste slovacă
7. “Regatul de gheata”
Vezi aici mai multe detalii si pret
Anna este hotărâtă să salveze regatul Arendelle de iarna veşnică așternută asupra lui când Elsa, sora ei, nu-și mai poate ține în frâu puterile neobișnuite cu care fusese înzestrată. Tânăra pornește în căutarea surorii ei, Crăiasa Zăpezii, singura care ar putea pune capăt acestei nenorociri. Împreună cu Kristoff, un culegător de gheață îndrăzneț, și cu Olaf, un om de zăpadă haios, Anna va avea de înfruntat o mulţime de pericole pentru a regăsi dragostea pierdută a surorii ei și a readuce soarele în Arendelle.
8. “Tiptil, Craciunul se apropie” de Eugenia Glavan
Vezi aici mai multe detalii si pret
Farmecul Craciunului nu ocoleste pe nimeni, nici macar pe micile vietuitoare din padurea de peste deal. Ariciul Zbarlici, veverita Zizi, pisica Miaunica, soricioaica Mimi, soriceii Crant si Ront si multe alte animalute se pregatesc de iarna si ne impartasesc din aventurile lor.
Din cele noua povesti inventate de Eugenia Glavan si minunat ilustrate de Irina Abaza aflam ce se intampla in padurea de peste deal de la sosirea iernii si pana in ziua de Craciun: surpriza primei ninsori, pregatirile de Sarbatori, certuri si impacari, bricolajul cadourilor, decorarea padurii, intalnirea Despinei, fiica padurarului, cu locuitorii padurii si cu spiridusul Stie-Tot si multe alte intamplari grozave.
Noua povesti de citit si recitit la gura sobei, Tiptil, Craciunul se apropie imbina bucuria, magia si nostalgia Sarbatorilor intr-o carte frumoasa, a veseliei si a culorii, care n-ar trebui sa lipseasca de sub brad.
9. “Darul lui Mos Craciun” de T. O. Bobe
Vezi aici mai multe detalii si pret
A fost odata, ca niciodata… cand, nu mai stiu nici eu, atata imi amintesc, ca era in preajma Craciunului. Gabi, Mihai si Bianca, doi baieti si o pisica, isi scriu scrisorile catre Mos Craciun. Pe Gabi si Mihai imi inchipui ca nu ti-e greu sa-i vezi scriind scrisori. Dar pe Bianca? Ai vazut tu vreo pisica sa scrie scrisori? Ei bine, trebuie sa stii ca scrisorile pe care le primeste Mos Craciun nu sunt chiar niste scrisori. Sigur, Mosul primeste si scrisori obisnuite, dintre cele cu scrisul marunt si cuminte sau dezordonat si grabit, lungi sau scurte, de la copiii din toata lumea, inchise in plicuri colorate si purtand pe ele adresa: Laponia, strada Decembrie, numarul 25.
Dar el le primeste si pe cele care nu au fost scrise niciodata. Pe acelea pe care copiii doar au visat sau au dorit sa le scrie. In casuta din Laponia, de Craciun, orice gand sau vis al tau ajunge si este la fel cantarit si implinit ca si dorintele pe care le aduc catre Mosul scrisorile.
10. “Expresul polar” de Chris van Allsburg
Vezi aici mai multe detalii si pret
Chris Van Allsburg, un fost profesor de la Rhode Island School of Design, publica Expresul Polar în 1985. Între timp, cartea a devenit o poveste clasică pentru perioada Crăciunului și poate fi comparată cu volumul despre Grinch al lui Dr. Seuss sau cu O poveste de Crăciuna lui Dickens.
Cartea a fost apreciată pentru ilustrațiile detaliate și pentru povestea plină de candoare pe care o transmite. În 1986 volumul primește Medalia Caddlecot, cea mai importanta distincție pentru o carte ilustrată pentru copii.în 2004 cartea este ecranizată de regizorul Robert Zemeckis, iar filmul este nominalizat la premiile Oscar.