fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lista Silviei: 7 cărți despre vacanțe

Cui nu-i place să își facă nenumărate planuri de vacanță sau să colinde în lung și-n lat cât e ziua de lungă pentru a le împlini? Dar cum ar fi oare dacă am avea o experință asemănătoare personajelor din Portalul magic 13: Vacanță în orașul vulcanului și am putea călători în timp și în spațiu? Sau cum ar fi să fim epuizați la sfârșitul câtorva zile în care am decis să ne distrăm cu prietenii noștri, punând în aplicare 52 de activități pentru vacanța de vară? Și, înainte de toate acestea, putem parcurge ghidul Zboruri, călătorii, vacanțe, scris de  Barbara-Elena Pituț, însoțitoare de bord cu peste 10.000 de ore de zbor. Autoarea oferă sfaturi prețioase pentru toate categoriile de turiști, dorind să ne învețe să fim precauți în anumite situații, pentru a economisi timp, energie și bani.

Vacanța pofticioșilor, de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Vezi preț cu reducere

Vacanța Pofticioșilor e o carte plină-ochi de aventuri haioase și de lecții prețioase pe care Ema și Eric le învață despre sine călătorind prin lume.

Copiii se vor distra grozav citind-o alături de părinții lor!

Vacanța e mereu mare prilej de bucurie! Dar, uneori, ea vine și cu frici mai mari sau mai mici: teama de a pleca de acasă, frica de nou, teama de avion sau de a te pierde de mami, frica de întuneric, cea de străini, de uscătorul de mâini, de apa mării sau de mascote, de păianjeni sau de râme.

Toate au motivele lor să apară și toate pot fi rezolvate cu răbdare și discuții potrivite, așa cum veți afla din paginile cărții. Distracție plăcută și vacanțe frumoase vă dorim! – Ioana Chicet-Macoveiciuc


Portalul magic 13: Vacanță în orașul vulcanului, de Mary Pope Osborne

Vezi preț cu reducere

Jack și sora lui mai mica, Annie, călătoresc în timp și spațiu dintr-o căsuță secretă, plină cu cărți, descoperită într-un copac fabulos. Fiecare carte deschisă îi face să treacă printr-un portal magic, oferindu-le prilejul unor aventuri alături de creaturi uimitoare și personaje din epoci istorice diferite.

Extrem de apreciate de părinți, de profesori, dar mai ales de copii, cărțile din seria PORTALUL MAGIC au realizat un lucru cu adevărat magic: au trezit pasiunea lecturii, devenind cărțile favorite ale tuturor fetelor și băieților din țările în care au fost traduse.

Cum să-ți petreci vacanța lângă un vulcan care stă să erupă? Jack și Annie sunt pe cale să afle, fiindcă au ajuns înapoi în timp pe vremea Imperiului Roman, la Pompei. Vor reuși cei doi frați să găsească o bibliotecă antică înainte să fie îngropată în cenușa vulcanului?


Anne. Vacanță pe insulă. Vol. 5, de L. M. Montgomery

Vezi preț cu reducere

Fetița orfană de altădată care acum are 18 ani devine un deschizător de drumuri – prima fată din Avonlea care pleacă la facultate. În acest volum urmează să pășim delicat dincolo de pragul adolescenței, să retrăim alături de ea emoția începutului și provocarea de a face față unei lumi cu totul necunoscute.

Regăsim prieteni vechi și facem cunoștintă cu alții noi. Vom fi alături de Anne în momente de bucurie, dar vom gusta și din amărăciunea și suferința inerente întâlnirii cu marile taine ale vieții.

Ambițioasă, puternică și curajoasă, va trece peste toate încercările cu suflet curat, având încredințarea că viața din Rai trebuie începută aici, pe pământ și trăită ca atare.


Două cărți și o vacanță, de Emily Henry

Vezi preț cu reducere

O scriitoare de romane de dragoste care nu mai crede în iubire și un scriitor de romane serioase care și-a pierdut inspirația își propun unul altuia o provocare pentru o vară, care le poate schimba părerea despre ce înseamnă un final fericit.

Augustus Everett este un scriitor foarte apreciat de ficțiune literară. January Andrews scrie bestselleruri de dragoste. Atunci când ea gândește un final fericit, el își omoară toți protagoniștii.

Singurul lucru pe care îl au în comun este faptul că, timp de trei luni, locuiesc în case vecine, n-au nici un ban și inspirația i-a părăsit.

Asta până când, într-o seară pe care nu și-o amintesc prea bine, din una în alta ajung să faca o înțelegere: Augustus își va petrece vara scriind o poveste cu final fericit, iar January va scrie următorul mare roman american.

Ea îl va duce în excursii care par desprinse dintr-o comedie romantică, iar el o va duce să vadă rămășițele unui cult al morții. Fiecare dintre ei își va termina romanul și nimeni nu se va îndrăgosti.


52 de activități pentru vacanța de vară, de Stephanie Boudaille-Lorin

Vezi preț cu reducere

52 de activități pentru vacanța de vară oferă activități creative, distractive și educative, recomandate tuturor copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Vacanțele de vară sunt extraordinare și lungi! Copiii trebuie să profite de timpul liber pentru a se distra, a învăța și a descoperi lucruri noi. Fie că preferă să se distreze, să învețe lucruri noi, să descopere natura sau să devină adevărați artiști, există ceva pentru toată lumea!

Nu vor duce lipsă de idei cu activități precum: albumul anului, cât de bună este înghețata, reporterul familiei, balonul cu capcane, propriul roman fotografic, cărți poștale unice, prietenie la distanță.


O vacanță fantastică, de Kele Krisztina

Vezi preț cu reducere

Toni are 11 ani și nu se bucură deloc că începe vacanța de vară, pentru că va fi nevoit să o petreacă împreună cu ciudata lui mătușă Zinis.

E convins că îl așteaptă cele mai plictisitoare zile din viața lui. Dar se înșală amarnic! Vacanța aceasta nu numai că i-a pregătit o mulțime de secrete extraordinare, ci îi va oferi trăiri de neuitat și o prietenie pe viață.

Experiența unică pe care o trăiesc cei doi mici protagoniști le va deschide ochii asupra diversității de culori a lumii și îi va ajuta să înțeleagă puterea magică a gândirii pozitive.


Zboruri, călătorii, vacanțe, de Barbara-Elena Pituț

Vezi preț cu reducere

Ghidul „Zboruri, călătorii, vacanțe“ este inspirat din experiența mea de însoțitoare de bord, din tot ce am trăit și am observat în peste 10.000 de ore de zbor.

Găsiți aici sugestiile mele și sfaturi de la specialiști în domeniu – pentru toate categoriile de turiști, inclusiv familii cu copii mici, seniori, minori neînsoțiți, pasageri cu probleme de sănătate sau care nu vorbesc limbi străine – și pentru cele mai diverse situații: de la amânări ale curselor, călătoria cu animale de companie, cu bagaje prea grele – până la cazurile pierderii trenului, avionului, bagajului, actelor, banilor și care sunt rezolvările rapide.

Scopul cărții este să vă ofere informații utile și măsuri de precauție, astfel încât să economisiți energie, timp și bani, să vă simțiți în siguranță pe toată durata călătoriei în avion, în mașină, pe vapor, la hotel, în excursii.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Primul roman

Invitație pentru scriitori: înscriere la concursul de debut literar Primul roman

Next Article
Tokyo pentru totdeauna

Tokyo pentru totdeauna, de Emiko Jean (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
0
Share