fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lista Silviei: 7 cărți Litera pentru copii de 6 – 8 ani

Uneori ești pus în situația de a nu ști ce carte să alegi pentru cei mici, atunci când vrei să faci un cadou, fie din cauză că nu ai copii, fie pentru că nu cunoști foarte bine ce lecturi preferă prichindeii din ziua de azi. Astăzi m-am gândit să alcătuiesc o scurtă listă de lecturi dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 – 8 ani, apărute la Editura Litera.

Fetițele vor fi încântate să o cunoască pe Mira și să îi afle povestea sau să descopere de ce a dispărut pisicuța lui Dănuț, în vreme ce băiețeii vor fi fascinați să răsfoiască cartea despre dinozauri sau să îl însoțească pas la pas pe Basil, marele șoarece detectiv.

Mira și micii ei pacienți. Pacientul plouat, de Aniela Cholewinska-Szkolik

Cumpără cartea cu reducere

O cunoașteți pe Mira? E o fetiță veselă, de șapte ani, care locuiește împreună cu părinții și cu iubitul ei cățeluș Popic într-un orășel liniștit. Are părul roșcat, ochii vioi și pe față câțiva pistrui. Și ce-i place? Îi plac mult căpșunele și laptele cald cu cacao, îi place să culeagă frunze colorate, să picteze și să citească aventurile eroului ei preferat – doctorul Aumădoare, care vorbește limba animalelor.Dar cea mai mare parte din timp Mira o petrece în curtea casei. Nici nu e de mirare: are acolo ascunzătoarea ei.

Tatăl ei i-a construit, între ramurile unui tei bătrân, o căsuță din lemn. Dar să nu credeți că e o căsuță obișnuită de joacă. În ea Mira ține o mică clinică veterinară.

Consultă păsărele bolnave, veverițe, arici și pe oricine are nevoie de ajutorul ei. Știe întotdeauna ce le doare, pentru că înțelege perfect ce spun animalele. Dar voi să n-o dați de gol! Despre asta știu doar bunicul Teodor, care e el însuși medic veterinar, și Popic. Și, evident, toate micile vietăți care pot conta întotdeauna pe ajutorul doctoriței Mira!


O pisicuță poznașă. Povești de la fermă. Învăț să citesc (nivelul 1)

Cumpără cartea cu reducere

Pisicuţa lui Dănuţ a dispărut. Vor reuși oare Dănuţ, Crina și Teo să o găsească? Descoperă o nouă aventură la ferma Livada de meri și rezolvă exerciţiile de la finalul poveștii!

Învăț să citesc este o colecție special creată pentru a-i ajuta pe cei mai mici cititori să pornească în aventura lecturii. Formatul accesibil, textele bogat ilustrate și adaptate la nivelul de înțelegere al copiilor de vârstă preșcolară și școlară îi motivează să pășească încrezători în lumea magică a cărților.


Șobi cel hoț, de Julia Donaldson

Cumpără cartea cu reducere

Julia Donaldson este una dintre cele mai talentate și mai premiate autoare de cărți pentru copii din lume. Cunoscută și apreciată pentru creațiile sale în versuri, dar și pentru piesele de teatru și scenariile TV dedicate copiilor, Julia Donaldson a scris peste 60 de cărți, printre care se numără și volumele cu Gruffalo, traduse în peste 40 de limbi. Povestea lui Zog, scrisă în versuri și ilustrată de Axel Scheffler, a câștigat Galaxy National Children’s Book of the Year în 2010.

Vreți să faceți cunoștință cu Șobi cel Hoț?

Repede! Ascunde-ți toate bunătățile! Șosește Șobi cel Hoț și o să vă fure mâncarea. Hoțomanul îi ia iepurelui trifoiul, veveriței îi confiscă nucile – fură chiar și fânul calului său! Oare nu-l poate opri nimeni?


Cea mai spectaculoasă carte despre dinozauri

Cumpără cartea cu reducere

Această carte minunat ilustrată te va conduce într-o călătorie de descoperiri fabuloase prin lumea fascinantă a dinozaurilor.

De la uriașul Diplodocus la înaripatul Velociraptor, lucrarea surprinde o varietate de dinozauri și alte sălbăticiuni preistorice. Vei întâlni vânători gigantici, precum Dreadnoughtus, Tyrannosaurus rex și Spinosaurus, dar și creaturi mici și rapide, precum Psittacosaurus și Oviraptor.

Ilustrațiile spectaculoase sunt însoțite de date interesante, care îți vor dezvălui care dinozaur sărea cel mai sus, cât de feroce era, de fapt, un Ankylosaurus și ce creatură avea gheare lungi cât o rachetă de tenis!


Dani, o fetiță fericită. Vânătoarea de comori – Rose Lagercrantz, Eva Eriksson

Cumpără cartea cu reducere

Bucuria lui Dani nu cunoaște limite atunci când o întâlnește pe cea mai bună prietenă a ei, Ella, într-un loc cu totul neașteptat – la grădina zoologică unde venise în excursie cu clasa. Deși se îndepărtează de grupul ei, Dani o urmează fără să stea pe gânduri pe Ella. Curând, cele două fetițe pornesc într-o aventură palpitantă. Acasă, pe Dani o așteaptă tatăl ei cu o nouă surpriză dar ea întârzie. Oare despre ce e vorba?

Prima mea lectură este o colecție special creată pentru a-i ghida pas cu pas pe preșcolari și pe școlari în aventura cititului. Formatul accesibil, textele ilustrate și adaptate la nivelul de înțelegere al vârstei, succesul de care se bucură aceste cărți în lumea întreagă și premiile primite îi motivează pe copii să-și cultive interesul pentru lectură.


Marele șoarece detectiv. Basil și peștera pisicilor, de Eve Titus

Cumpără cartea cu reducere

Basil, șoarecele detectiv care locuiește chiar în pivnița casei lui Sherlock Holmes de pe Baker Street, are de rezolvat unul dintre cele mai mari mistere ale lumii șoricești: oare există pisici în miniatură? Însoțit de asistentul său de încredere, doctorul Dawson, și de o echipă de șoareci de știință, Basil se îmbarcă într-o călătorie plină de peripeții spre India.

Publicată pentru prima dată în anii ‘50, seria de povestiri despre șoricelul detectiv – un Sherlock Holmes al lumii șoricești, care a încântat generații întregi de cititori și a inspirat producția Disney cu același nume – îi va familiariza pe cei mici cu atmosfera romanelor polițiste.


Dani, o fetiță fericită. Totul pentru tine, de Rose Lagercrantz, Eva Eriksson

Cumpără cartea cu reducere

Este prima vacanță de vară a lui Dani. Și ce mai vacanță! Împreună cu Ella, prietena ei cea mai bună, Dani pleacă pe o insuliță unde fac tot felul de trăsnăi cât e ziua de lungă.

Seara, fetița vorbește mereu la telefon cu tatăl ei, care se recuperează în spital după un accident. Într-o zi, acesta le face o vizită pe insulă celor două fetițe, însă pentru Dani nu e tocmai cea mai plăcută surpriză.

Cartea se încadrează, de asemeni, în Colecția Prima mea lectură și îi va ghida pe preșcolari și pe școlari să se apropie de lectură, iar textul foarte frumos ilustrat este adaptat nivelului lor de înțelegere.

Silvia Filip
Total
6
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Iv cel Naiv

Iv cel Naiv: „Apreciez (cu toată naivitatea) ceea ce e valoros: sinceritatea, creativitatea, ambiția, echilibrul, răbdarea, umorul”

Next Article
Noaptea Cărților Deschise

Noaptea Cărților Deschise 2021 - Kit de Lectură Cadou la orice comandă și reduceri de până la 80%

Related Posts

Total
6
Share