fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Manualul de Matematica si explorarea mediului pentru clasa I editat de Litera si SIVECO

Mult așteptatele manuale școlare sunt disponibile pentru consultare de către cadrele didactice din întreaga țară. Și pentru că fiecare dascăl dorește să facă cea mai bună alegere pentru copiii pe care îi formează, Litera și SIVECO oferă argumentele autorilor.

Vezi aici un fragment din manual

Manual-de-matematica--si-cunoasterea-mediului

Gabriela Bărbulescu, autor

Unitățile de învățare oferă o perspectivă interdisciplinară, asigură abordarea integrată a matematicii şi a unor elemente de ştiinţe ale naturii prin interacțiuni între cele domenii, creează contexte de învățare raportate la realitatea înconjurătoare pentru a facilita înţelegerea conceptelor și a procedurilor utilizate. Pentru fiecare unitate tematică sunt precizate competențele specifice prevăzute de programa școlară, care vor fi dobândite/dezvoltate, precum și conținuturile utilizate pentru dezvoltarea acestor competențe.”

Florentina Chifu, autor

Structurarea sarcinilor de lucru asigură dezvoltarea progresivă a cunoștințelor şi a celorlalte achiziţii dobândite de elevi și permite construirea situaţiilor de învăţare care să conducă la formarea/dezvoltarea competenţelor generale şi specifice prevăzute în programa şcolară. Fiecare dintre primele unsprezece unități conține cȃte o lecție de recapitulare și o lecție de evaluare cu elemente de sprijin care să-l familiarizeze pe elev cu activitatea de autoevaluare. Astfel, elevii vor fi implicați în aprecierea propriului progres școlar. Ultima unitate este de recapitulare și evaluare finală, vizează aplicare achizițiilor elevilor în contexte diverse.

Elena Niculae, autor

”Activitățile propuse pun copiii în situații de învățare concretă, valorifică experiența specifică vârstei. Exerciţiile de numărare, ordonare, comparare, calcul, observare, organizare de date, completare, alegere, motivare, corectare, analiză, creaţie etc., experimentele și rezolvarea de probleme solicită gândirea, memoria, imaginaţia, creativitatea elevilor, implicându-i în propria învăţare şi dezvoltare. Situațiile de învățare propuse stimulează dezvoltarea de valori şi atitudini în contexte firești, sincretice, adaptate vârstei. De asemenea, structura manualului permite învățarea diferențiată.”

Manual-de-matematica-si-cunoastera-mediului-digital

Daniela Beșliu, autor

„Grafica manualelor este atractivă pentru copii, dar echilibrată, astfel încât să nu să nu îi distragă de la actul educațional. Imaginile folosite oferă suport intuitiv pentru învățare și ușurează înțelegerea.

O preocupare importantă a noastră a fost oferirea de contexte pentru comunicare, colaborare, schimb de păreri, formulare și verificare a unor ipoteze, formulare de concluzii, prin activități pe grupe, experimente, proiecte etc. Elevii sunt invitați într-o călătorie în care să observe, să experimenteze, să descopere, să învețe.”

 Manualul de Matematică şi explorarea mediului poate fi răsfoit pe www.manualplusdigital.ro. Aici este disponibilă atât varianta electronică a manualului tipărit, precum și varinta digitală. Manualul digital conține sute de activități interactive bogat ilustrate, ce vor încânta copiii și vor transforma ora de clasă într-o experiență plăcută. Pentru a comanda manualele Litera și SIVECO pentru școala dumneavoastră, vă rugăm să consultați site-ul Minitserului Educației Naționale, www.manuale.edu.ro.

Versiunea digitală este utilizabilă pe orice tip de echipament – telefon, tabletă, desktop, laptop. Nu sunt necesare investiții suplimentare în tehnologie, conținutul fiind accesibil inclusiv profesorilor cu cunoștințe minime de operare pe calculator.

Toți cei interesați de manualelele și materialele auxiliare realizate de Litera și SIVECO pot obține informații referitoare la numărul gratuit Telverde 0800-110222.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cautam urgent editura frumoasa pentru o Anutza dragutza

Next Article

550 de titluri Nemira la jumatate de pret. Doar azi!

Related Posts

Total
0
Share