fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Manualul războinicului luminii, de Paulo Coelho

Parcă putem vedea zâmbetul celui mai celebru autor brazilian contemporan, autor al faimosului roman „Alchimistul”, din spatele acestei sinteze a regulilor care fac din mulţi dintre noi „războinici ai luminii”. Şi, în timp ce pentru mulţi dintre cei care se închipuie astfel este doar o chestiune de autoflatare goală de conţinut, în cazul altora este suficientă o scurtă introspecţie pentru a se vedea cât dintr-un războinic al luminii este în ei. Aşadar, fără multe consideraţii conexe, citiţi Manualul războinicului luminii ca şi cum aţi avea o oglindă în faţă.

  • manualul-razboinicului-luminiiCarte publicata in 2015 de Humanitas Fiction
  • Cumpara cartea la cel mai mic pret
  • Colectia Seria de autor Paulo Coelho
  • Format: 130×200
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 152
  • ISBN: 978-973-689-923-2

Războinicul luminii ştie că trebuie să fie recunoscător pentru multe lucruri; se bazează pe puterea proprie, dar foloseşte şi energia adversarului; nu recurge la înşelătorie, dar poate să-şi distragă inamicul; ştie ce vrea, aşa că nu pierde vremea cu explicaţii; nu se lasă înşelat de aparenţe şi rămâne tăcut atunci când ceilalţi vor să-l impresioneze; este un om care învaţă mereu şi uneori luptă cu cei pe care îi iubeşte; ştie că perseverenţa nu este acelaşi lucru cu insistenţa, se întoarce mereu la luptă, nu pentru că este încăpăţânat, ci pentru că se schimbă timpurile; realizează că repetarea aceloraşi experienţe este o metodă de a învăţa ceea ce nu a vrut să înveţe; nu joacă rolul pe care i l-au desemnat alţii, fiind astfel imprevizibil; ştie ce poate şi îşi alege adversarii; îşi recunoaşte şi îşi acceptă calea; îşi pune întrebări şi caută răspunsuri; îşi admite greşelile; îi încurajează pe alţii, încurajându-se astfel pe sine; nu se consideră perfect – s-a temut, a trădat, a înşelat, a minţit, s-a îndoit, a abdicat de la drumul său, a produs suferinţă; acceptă provocările şi aplică regulile corecte; nu amână decizii, nu amână acţiunea care urmează deciziei; perseverează şi îşi respectă adversarii; ţine în echilibru rigoarea şi compasiunea; nu-şi pleacă fruntea, ca să nu scape din vedere orizontul înalt al visului său;…

Fireşte, acestea nu sunt simple reguli. Coelho desenează un portret şi cititorul se repede să vadă dacă seamănă cu ceea ce autorul numeşte în termeni atât de strălucitori. Unii ar spune că aceasta este manipulare, dar, pe de o parte, întreaga artă poate fi considerată astfel dacă cineva vrea neapărat, iar pe de altă parte sună atât de bine, încât este greu de rezistat tentaţiei de a desluşi în noi asemenea repere minunate. Manualul războinicului luminii nu este, aşadar, o lecţie, ci o invitaţie la reflecţie.

Cumpara Manualul războinicului luminii, de Paulo Coelho, cu reducere, de la Elefant / eMAG / Libris

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Humanitas ne invita la o noua seara Jazzulescu, in compania Elenei Morariu si a lui Sorin Romanescu

Next Article

Biografii celebre cu mari reduceri si transport gratuit

Related Posts

Total
0
Share