fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O nouă ediţie a cărţii Ziua în care a fugit Somnul de Victoria Pătraşcu, cu ilustraţii de Ágnes Keszeg

Ziua în care a fugit SomnuEditura Cartea Copiilor lansează Ziua în care a fugit Somnul într-o nouă ediţie ilustrată de artista Ágnes Keszeg. Cartea semnată de Victoria Pătraşcu este una dintre cele mai populare cărţi pentru copii publicate vreodată de un autor român, dramatizată de-a lungul timpului în spectacole de teatru şi radiofonice şi introdusă, începând de anul acesta, într-un manual şcolar.  În plus, în urmă cu o săptămână, Ziua în care a fugit Somnul a fost inclusă în selecţia „Cele mai frumoase cărţi” ale anului 2017 în România.

Doi fraţi gemeni, Alex și Ana, își sărbătoresc ziua de naștere. Împlinesc patru ani şi, la această vârstă, nu poți să-ți pui o dorință oarecare când sufli în lumânările de pe tort. Trebuie să-ți dorești ceva foarte important! De pildă, să nu mai dormi niciodată. Gata cu somnul, cine are nevoie de el? N-ar fi nemaipomenit să te poți juca tot timpul? Însă Somnul aude dorinţa copiilor şi, furios, se hotărăşte să nu se mai întoarcă niciodată la ei.

Cartea poate fi cumpărată și din Librăria Online Libris.

Prima ediție a cărții Ziua în care a fugit Somnul a apărut în 2008 şi a reprezentat debutul editorial al scriitoarei Victoria Pătraşcu. Ziua în care a fugit Somnul este primul născut. Și asta îi conferă un statut special. La anul împlinește zece ani. Este, fără îndoială, povestea în care, scriind-o, m-am cufundat pe deplin, ca într-un vis colorat, populat de ființe nemuritoare și amuzante care, ca niște mici zei, încurcă și descurcă viețile oamenilor. Mă bucur că cititorii au rezonat și au iubit povestea. Sper ca deopotrivă, copii și părinți, să se lase călăuziți pe mai departe de Somn, spre lumea dintre Lună și Carul Mare, acolo unde visele roiespc în mii și mii de culori“, subliniază Victoria Pătraşcu.

Cartea a fost dramatizată prima dată în 2009, pentru un spectacol radiofonic, la Radio România, în regia lui Mihai Lungeanu. În 2013 ea a fost redramatizată, pentru un spectacol realizat de Teatrul Momolino, în regia Antoanetei Zaharia. Spectacolul se joacă în continuare în Bucureşti şi în ţară. Anul acesta, Ziua în care a fugit Somnul va fi inclusă și într-un manual şcolar pentru clasa a IV-a. Mai mult, în anul 2011, Ziua în care a fugit Somnul a apărut într-un catalog al Institutului Cultural Român („La literatura rumana para los niños”), publicat de ICR Madrid, care cuprinde o selecţie de texte din cele mai frumoase poveşti pentru copii din România.

Ediţia Ziua în care a fugit Somnul realizată de editura Cartea Copiilor este îmbogăţită cu noi ilustraţii semnate de Ágnes Keszeg. Artista a lucrat cu plăcere la această carte, care îi era deja dragă: „Aveam cartea de nouă ani şi era una din preferatele mele. Nici nu puteam să-mi imaginez povestea cu alte ilustraţii, iar de când am primit propunerea de a ilustra Somnul, n-am mai deschis cartea decât la sfârşit şi am dat frâu liber imaginaţiei, încercând să las textul să mă inspire. Din acest motiv, a fost o provocare şi mai mare decât la alte cărţi ilustrate până acum. Mi-a plăcut enorm!”.

Victoria Pătraşcu are o experienţă de peste un deceniu ca redactor în presă şi televiziune, iar din 2007 se ocupă de conceperea şi susţinerea de proiecte educaţionale destinate, în mare parte, copiilor. A mai publicat la editura Cartea Copiilor volumele „Stejarul pitic, cel mai bun tătic!” (2012) şi „Ela cea fără de cuvinte” (2015). Prima carte a fost finalistă a concursului Gala „Bun de Tipar” şi, sub formă de piesă de teatru, a fost difuzată de Teatrul Naţional Radiofonic (Radio România) şi a fost selecţionată pentru International Children’s and Youth Radio Drama Festival, desfăşurat la Bratislava. Cartea “Ela cea fără de cuvinte” a fost selectată în catalogul „The White Ravens”, una dintre cele mai prestigioase selecţii de carte pentru copii. În 2016, Victoria Pătraşcu a primit Premiul de Excelență acordat de Radio Itsy Bitsy, la categoria carte pentru copii.

Ágnes Keszeg este originară din Turda şi a studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (masterat în Design vestimentar). De 11 ani creează ilustrații pentru cărți de copii și pentru reviste de modă. Are mii de desene publicate în cele 30 de cărți realizate pentru edituri din România și Ungaria și în zeci de reviste din toată lumea, din Coreea până în Mexic. În plus, a realizat mai multe colecţii de bijuterii, de eşarfe şi de păpuși din porțelan, îmbrăcate cu haine brodate de ea.

Cartea Ziua în care a fugit Somnul este recomandată copiilor între 3 şi 7 ani și este disponibilă pe site-ul editurii la prețul de 33 lei.

Cartea poate fi cumpărată și din Librăria Online Libris.

Ziua în care a fugit Somnul

bogdan
Total
2
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți

20% extra-reducere la cărți. Cea mai bună ofertă de azi!

Next Article
Humanitas

Intalniri cu Francesc Miralles, Andrei Cornea, Svetlana Aleksievici la Humanitas Cismigiu

Related Posts

Total
2
Share