fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă, de Jill Murphy (Editura Art, 2021)

O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă

În momentul în care vacanța de vară s-a încheiat, Mildred, eroina cărții O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă, ia decizia să se întoarcă la Academia de Vrăjitoare a doamnei Cackle.

Vezi preț cu reducere

Pentru ea urmează al doilea an pe care-l va petrece aici și are pretenția să scape cât mai repede posibil de eticheta de “cea mai îngrozitoare vrăjitoare”.

Numai că acest lucru nu este chiar atât de simplu pe cât pare la prima vedere și, pe negândite, Mildred se trezește în mijlocul unui conflict cu Ethel, o dușmană aprigă ce aruncă asupra ei o vrajă nefastă.

Fragment din volumul O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă:

“- Nu te teme, spuse ea. Am luat o poțiune pentru invizibilitate, iar acum tocmai ce încep să redevin vizibilă. Într-o clipită o să mă poți vedea în întregime.

– De unde ai luat poțiunea? întrebă broasca și alunecă fără zgomot de pe piatră, înotând apoi către capul lui Mildred.

– Of, draga mea, spuse Mildred, e o poveste lungă. În realitate, nu sunt deloc broască. Sunt vrăjitoare în anul doi la această școală, iar fata asta diabolică pe nume Ethel Hallow m-a preschimbat în broască și am fost…

– Vai de mine și de mine! exclamă broasca. E de-a dreptul uimitor! Nici eu nu sunt broască. Sunt un magician. Ce coincidență minunată. Stau aici de ani întregi, iar aceasta este prima conversație cu o ființă umană după atâta timp. E pur și simplu extraordinar! Măi, măi, măi, aproape că nu-mi vine să cred. Permite-mi să-ți ofer o minunăție de muscă din proviziile mele.”

Mildred nu respectă tot mai multe reguli la care domnișoara Hardbroom ținea atât de mult, dar are șansa să găsească drumul spre ieșire din acest bucluc datorită bunătății și dorinței ei de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

Cartea O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă, de Jill Murphy a apărut la Editura Grupul Editorial Art și poate fi comandată de la Elefant, Libris sau Cărturești.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Lumea Copiilor

Lumea Copiilor - reduceri de până la 60% la jucării și cărți

Next Article
Pippi Șosețica în parc

Pippi Șosețica în parc, de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ingrid Nyman (Editura Cartea Copiilor, 2021)

Related Posts

Total
1
Share