fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Omuleții pe apă, de Mary Norton (Editura Litera, 2021)

Omuleții pe apă

Vă mai aduceți aminte de Familia Șoricel sub clar de lună, de Kazou Iwamura?

Mai știți câtă grijă are Kazou de familia lui de șoricei și cum nu-i părăsește niciodată? Poate mă veți întreba ce legătură este între Iwamura și Mary Norton…ei bine, autorii cărților pentru copii, au grijă de personajele lor așa cum doar părinții pot avea grijă de copiii lor, naturali sau înfiați. Și îi însoțesc permanent, chiar dacă străbat anotimpuri reci, chiar dacă au parte de întâmplări cu care nu sunt întru totul de acord sau se bucură de năstrușniciile ce le mai fac uneori.

Mary Norton, autoare de cărți pentru copii, nu putea încălca acest legământ cu personajele (copiii) ei, omuleții. Omuleții pe apă, ne conving prin text și ilustrație că există cu adevărat.

Dacă v-ați pus vreodată întrebarea ce se află sub podeaua din bucătărie și ați răspuns până la urmă că nu se află nimic în acel loc, ar trebui să știți că v-ați înșelat. Sub podea trăiesc „prumutătorii“ – Pod și Homily Clock, și fiica lor, Arrietty. În locuința lor minusculă, cutiile de chibrituri funcționează pe post de comode încăpătoare, iar pe pereți atârnă, ca niște tablouri, timbre poștale. Toate lucrurile din casa lor sunt împumutate de la „oamenii mari“ care locuiesc deasupra lor și care au o viață confortabilă.

„Magia și farmecul acestei scrieri vor convinge și copiii, și adulții că prumutătorii există cu adevărat.“ School Library Journal

„O carte rară și încântătoare […] Își merită locul printre textele nemuritoare ale literaturii pentru copii.“ Louisville Courier-Journal

Spiller, prumutător și el, este foarte iscusit și îi conduce pe cei trei – Pod, Homily,Arrietty –  într-o călătorie prin canalul de scurgere. Chiar dacă această călătorie se face într-o bărcuță mai specială, nu vor scăpa de potop și de Ochi Blând, vechiul lor dușman.

În aceste condiții nu le rămâne decât să își caute o altă locuință.

Minunata lor călătorie o veți descoperi aici.

Cartea Omuleții pe apă, de Mary Norton mai pote fi comandată online de la Elefant și Libris.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Fetița pierdută

Fetița pierdută, de Emily Gunnis (Editura Litera, 2021)

Next Article
Nuvele pentru un an

Nuvele pentru un an. Vol. 6: în liniște, de Luigi Pirandello (Editura Ecou Transilvan, 2021)

Related Posts

Total
0
Share