fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzia autorului: Două poveşti care au vrut să stea împreună, de Cristina Sorina Popa

Două poveşti care au vrut să stea împreună

Cărticica mea dragă, îți doresc să bucuri ochişori şi urechiuşe de copii curioşi, să aduci bucurie în suflețele lor şi beneficii pe termen lung!

Reacțiile recente ale micuților cititori și ascultători vin să confirme că ești binevenită, trebuincioasă și apreciată. Firul epic al poveștilor tale cultivă atenția și predispune la un stil de viață sănătos, prin citit.

Intenția mea pentru tine a fost ca tu să poți sădi sau întări, însuşiri benefice copilului, în procesul său de dezvoltare.
În același timp, mi-am dorit să pot întinde o mână de ajutor cititorului, la timp de seară, punctând locurile cheie din a doua poveste, unde interacțiunea aduce scânteie, face lectura vie, captivantă. Părinții epuizați după o zi obositoare, se pot conecta cu micuții ascultători și cu firul epic, prin indicațiile de lecturare.

Draga mea, tu ești un tot, format din două jumătăți, două povești diametral opuse, care s-au atras reciproc cu forța pe care contrariile o pot genera. Aşa că draga mea, tu ai în tine două poțiuni magice.

Prima este poțiunea curajului şi atitudinii de învingător, care nu se lasă doborât de obstacolele ce-i ies în cale și poate face față frustrării, pentru a-şi atinge scopul propus – în cazul poveştii “Alice, micuța ciclistă”, scopul este mersul pe bicicletă. Această poțiune magică vine „îmbuteliată” în prima poveste – povestea de zi, cu subtitlul Ziua activă. Aceasta este plină de energie, radiază dinamism, tărie, forță, putere emoțională.

A doua poțiune este complexă. Ea adună atât empatie (copilul este încurajat să empatizeze cu “Omulețul” din carte şi să îl ajute), cât şi atenție (copilul este încurajat să se concentreze, în procesul de ajutare a “Omulețului”), inventivitate, vizualizare. Astfel, povestea de seară, cu subtitlul Seara creativă, este statică, meditativă, predispune la introspecție în timp ce emite candoare, gingașie, dedicare și altruism.

Botezul cărții Două poveşti care au vrut să stea împreună, a avut loc pe 23 ianuarie sub forma unui interviu live cu editura CURS https://fb.me/e/K8HYLjrZ. Mai multe detalii de spre carte găsiți în această pagină.

Cristina Sorina Popa

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Breaking News

Breaking News Litera: reduceri de până la 90% și carte CADOU

Next Article
Pisicile Războinice

Precomenzi pentru cartea 23 din Pisicile Războinice

Related Posts

Total
1
Share