fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie: Cum să te bucuri de viață și de job, de Dale Carnegie

Cum să te bucuri de viață și de job

În Cum să te bucuri de viață și de job, Dale Carnegie demonstrează că atitudinea față de relația viață profesională-viață personală nu s-a schimbat foarte mult în ultimii aprope 100 de ani. Acest adevăr, reflectat pe deplin de faptul că acest „clasic” al motivației și-a scris mare parte din operă cu multe decenii în urmă, este cu atât mai paradoxal cu cât între timp a intervenit internetul, tehnologia s-a impus masiv în lumea contemporană, iar generațiile tinere se consideră net diferite de cele anterioare. Și totuși, unele lucruri nu se schimbă…

Așadar, încă valabil, faptul că jobul poate fi o plăcere sau o corvoadă. Potrivit lui Carnegie, totul poate depinde de felul în care îți privești profesia. Autorul afirmă că nu este foarte complicat să-ți schimbi percepția, atâta vreme cât te antrenezi să depășești situațiile dure. Fiecare nouă abordare a profesiei poate transforma munca într-o activitate plină de recompense. În ansamblu, pentru bucuria vieții și a jobului, Carnegie propune șapte reguli pe care munții de volume de dezvoltare personală nu au făcut, practic, decât să le… dezvolte în mii de variațiuni pe aceleași teme. Deci, încearcă să te simți bine cu tine, fără să pretinzi că ești altcineva; organizează-te și prioritizează, termină o sarcină pe care ai început-o și rezolvă chestiunile presante mai întâi; relaxează-te în timp ce lucrezi, pentru că nu munca te epuizează, ci stresul și sentimentul propriu de împotrivire la ea („Munca serioasă rareori generează o epuizare care nu se poate rezolva cu un somn bun”); nu te lăsa copleșit de plictiseală, pentru că asta te va încetini și nu vei vedea curând satisfacțiile muncii; întreabă-te de ce-ți faci probleme și, dacă reușești să-ți răspunzi cu onestitate, vei vedea că de fapt nu ai atât de multe motive de îngrijorare; nu te lăsa afectat de critică, pentru că oamenii fac asta de regulă doar cu cei mai buni decât ei; nu-ți bate capul cu ce cred alții, pentru că nu poți face fericită întreaga lume, oricât ai încerca.

Pe măsură ce lectura avansează, oricine poate gândi că de fapt este simplu și la îndemână să încetăm să-i criticăm pe alții, pentru că asta nu are nicio finalitate, ci doar generează tensiuni. De fiecare dată când un șef își critică angajații, nu face decât să genereze resentimente. Mult mai simplu este să-i lauzi pe oameni, rezultatele sunt uimitoare. De asemenea, nu se va face „gaură în cer” dacă ne recunoaștem greșelile cu onestitate. O adevărată terapie, în context, este împărtășirea cu ceilalți a felului în care ai corectat eroarea cu pricina, este o lecție importantă și fără presiune de care pot beneficia colegi sau apropiați.

Pentru toate celelalte sfaturi uluitor de simple și la îndemână de a fi fericiți la serviciu și în viața personală, pe care reușim să le „îngropăm” zi de zi sub munți de nimicuri fără importanță, cartea Cum să te bucuri de viață și de job este un excelent început de a schimba radical percepția și, mai ales, abordarea care să ducă la finalitate.

Cartea Cum să te bucuri de viață și de job, de Dale Carnegie poate fi comandată online, cu reducere, de la Libris, Elefant sau Cartepedia.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Călătoria Cilkăi

Călătoria Cilkăi, de Heather Morris (Editura Humanitas, 2020)

Next Article
Cosmetice preparate acasă

Cosmetice preparate acasă, de Laurence Dupaquier

Related Posts

Total
0
Share