fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie: Evvie Drake o ia de la capăt, de Linda Holmes

Evvie Drake o ia de la capăt

În Evvie Drake o ia de la capăt, acum ori niciodată, Eveleth „Evvie” Drake trebuie să-și ia inima în dinți și să-și părăsească soțul. În timp ce-și face curaj, punând lucrurile în mașină, o veste tragică îi dă lumea peste cap: Tim a pierit într-un accident de mașină. Acum, Evvie trebuie să mimeze ceva ce nu simte, părere de rău, și asta suficient de bine încât să nu-și dea nimeni seama de ce simțea ea în clipa în care bărbatul s-a dus. În același moment crunt, Evvie gestionează cu greu adevărul ascuns al părții întunecate a unui om iubit de toată lumea și, în paralel, propria vină de a nu fi spus nimănui ce se întâmpla și de a fi nevoită acum să se jeneze pentru că nu poate suferi în mod autentic în urma unei pierderi care în mod normal schilodește cumplit și definitiv orice inimă.

Narațiunea din Evvie Drake o ia de la capăt sare peste un an și apropiații lui Evvie cred că tânăra s-a retras din cauza durerii ei, așa cum fac mullți astfel de nefericiți. Nici nu e de mirare, crede societatea, în frunte cu prietena cea mai bună a eroinei, Andy, din moment ce Tim fusese un doctor iubit în comunitate, un soț aparent fermecător, atent, grijuliu, fără vicii sau defecte vizibile, un odor de bărbat pentru care Evvie era invidiată. „Era fermecător fără nicio greutate cu orice persoană cu care nu se căsătorise”

Undeva în New York, sportivul echipei Yankees, Dean Tenney, își pierduse abilitățile care îl duseseră spre succes și, deși afecțiunea nu era o boală, iar el făcuse totul pentru a depista ce este în neregulă și a rezolva problema, nimic nu a funcționat. Ca să scape de perioada dificilă și să se poată reinventa, Dean „fuge”, întâmplător, tocmai în căsuța din curtea lui Evvie, pe care Amy o roagă să i-o închirieze unui om care își terminase abrupt o carieră edificată din pasiune și avea nevoie să se reculeagă pentru a putea reporni. Așadar, soarta pune în același spațiu două suflete aflate oarecum în același punct al destinului, variațiuni pe tema restartului dramatic la care viața îi obligă pe mulți.

Și Dean, și Evvie, trebuie să decidă ce fac cu restul existenței lor. Dar asta nu se întâmplă în reperele unei tragedii grecești, ci cu accente de umor și autoironie care salvează un romance fără șocuri, dar cu personalitate: „Evvie crede că loțiunea de revitalizare este pentru femeile peste 30 de ani și sub 40 de ani, formulele antiîmbătrânire sunt pentru vârsta peste 40 de ani și sub 70 de ani, iar după aceea poți să spui tuturor să se ducă naibii”.

Această evoluție personală pornită dintr-un punct de cotitură este, așadar, îmbrăcată într-un fel special de a scrie, acel tip de narațiune care atrage prin simplitatea menită să nu abată atenția de la încărcătura poveștii. Descrierile de genul sprâncenelor fostei iubite a lui Dean – „arătau ca și cum ar fi fost câștigate la o partidă de poker cu fantoma lui Audrey Hepburn” – sau detaliile unei curse locale, pe care Evvie i le etalează lui Dean, fac din Evvie Drake o ia de la capăt deliciul unei lecturi ideale pentru proiectata vacanță, indiferent de anotimpul ei.

Cumpără cartea Evvie Drake o ia de la capăt, de Linda Holmes, cu reducere, de la Nemira, Libris sau Cartepedia.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Concurs: Adună șanse și poți câștiga un pachet cu 4 cărți pentru copii

Next Article
Zilele Litera

Zilele Litera. Primești CADOU un KIT de cititor ❤

Related Posts

Total
0
Share