fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

A prinde viaţă prin iubire („Iepurele de catifea”, de Margery Williams)

Un iepure de pluş a fost atât de iubit, încât a prins viaţă. Iar povestea lui, scrisă de Margery Williams, este atât de fermecătoare, încât a fost republicată de nenumărate ori de la apariţia ei, în 1922. Nu este de mirare că a ajuns să figureze într-un top mondial al primelor 100 de cărţi pentru copii.

  • iepurele de catifeaCarte publicata in 2015 la Arthur
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Data aparitiei: Mai 2015
  • Traducator: Radu Paraschivescu
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 267×267
  • Numar pagini: 48
  • ISBN: 978-606-8620-17-6

Un băieţel primeşte de Crăciun un iepuraş de pluş. Jucându-se cu alte jucării, mai moderne şi mai spectaculoase, micuţul uită de iepuraş pentru o vreme. Şi chiar dacă înţeleptul jucăriilor, Calul din piele, îi spune iepuraşului că ar putea prinde viaţă dacă ar obţine iubirea posesorului, acest vis pare departe de realizare. Dar într-o noapte, dădaca înlocuieşte cu iepuraşul o jucărie pierdută, iar băieţelul ajunge să doarmă cu eroul nostru. Ca prin minune, iepuraşul ajunge jucăria preferată a tânărului, fiind luat la joacă şi la picnicuri şi în final fiind perceput ca real. Ajunge să şi creadă asta până în clipa în care se întâlneşte cu alţi iepuraşi, din pădure, care îi arată că el nu poate face salturi ca ei, drept care nu este real.

Cumpara cartea cu reducere de aici.

Într-o seară în care băieţelul avea febră, medicul decide că boala este contagioasă, copilul trebuie mutat şi toate vechile lui jucării arse, inclusiv iepuraşul cu pricina, care este lăsat într-un sac din grădină. Iepuraşul suferea din cale-afară: „Îşi amintea de cât de fericit fusese împreună cu băieţelul, de orele prelungite petrecute la soare şi la joacă, de alergatul pe covoare de flori, de serile liniştite când mici furmicuţe îi gâdilau lăbuţele, de prima dată, minunată, când a crezut că este atât de iubit încât este real, se gândea la înţeleptul Cal, atât de blâand şi de amabil, la tot ceea ce-l învăţase. La ce bun să fie totul frumos şi adevărat dacă se termină într-un sac?”. O lacrimă adevărată se prelinge pe pământ, făcând să se ivească din ea o floare care aduce o zână ce îi promite iepuraşului că îl va face real… de-adevăratelea. Lucru care se şi întâmplă. Dar amintirea băieţelului nu-i dă pace. Se întoarce să-l vadă, acum ca un iepuraş adevărat, iar micuţul pare să-l recunoască într-un fel. „În timp ce se juca, băieţelul a văzut ţâşnind doi iepuri din pădurea din spatele casei. Unul dintre ei era maro, dar celălat avea ciudate semne sub blăniţă, ca şi cum cu mult timp în urmă fusese tărcat, iar petele erau încă vizibile. Era ceva foarte familiar şi cu boticul lui şi cu ochii mari şi negri, aşa că băiatul s-a gândit că arată exact ca vechiul lui iepuraş, pe care îl pierduse când fusese bolnav. Dar nu a ştiut niciodată că era vorba chiar despre vechiul lui prieten venit să-l vadă pe cel care îi dăduse pentru prima oară senzaţia că este real”.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Arsenal, „prin noi înşine” („Invincible”, de Amy Lawrence)

Next Article

Eveniment: Vladimir Tismaneanu si Ioan Stanomir despre calatoriile lui Nikos Kazantzakis in Rusia

Related Posts

Total
0
Share