fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie la cartea Nimic mai puțin, de Anna Todd

Nimic mai puținÎn romanul Nimic mai puțin, Landon Gibson încearcă din răsputeri să se mențină ocupat, ca să uite de prietena sa din copilărie, devenită iubită, de care tocmai s-a despărțit. S-a mutat în Brooklyn, are un job nou, care implică multă socializare, într-o cafenea, își aprofundează studiile și se implică în relația tumultuoasă dintre fratele său vitreg și iubita acestuia, cu sfaturi și gânduri bune. Nu peste mult timp, o nouă potențială parteneră se ivește la orizont și parcă, parcă, lucrurile ar începe s-o ia pe un făgaș normal, dar umbra Dakotei este tot acolo. „De ce permite Universul să se întâmple astfel de lucruri? De ce doi oameni care în mod cert sunt încă blocați în fosta lor relație au posibilitatea să devină din nou atât de atașați unul de altul?”. Iată, așadar, una dintre cele mai comune situații de viață, prin care trebuie să navigheze și personajele Annei Todd. De aici până la un triunghi amoros de toată complexitatea nu este decât o chestiune de timp.

Landon și Dakota împart un trecut atât de dens, încât bărbatul se întreabă perplex cum ar putea să o mențină pe fosta iubită în viața lui fără să înnebunească, în condițiile în care n-o poate exclude. Pe de altă parte, noua relație are șanse mari să devină una adevărată, de durată și profundă, așa că Landon este blocat în întrebări fără răspunsuri. „Pot să fiu eu însumi alături de ea. Fără presiuni, fără să-mi fac griji că sunt cool sau îngrozitor, puternic sau slab, nu trebuie să mă chinuiesc cu îndoieli, nu trebuie să mă agit în legătură cu fiecare lucru pe care îl fac… Alături de ea este o tăcere calmă cum nu am mai trăit”, gândește bărbatul despre iubirea actuală.

Povestită din perspectiva lui Landon, toată istoria acestei frământări lasă să se întrevadă un tânăr stabil, ușor timid (într-un fel fermecător), numai bun de iubit o viață, și un prieten devotat (dovadă aderențele la Dakota…). Deși amicii mai profit uneori de pe urma acestui fel de a fi, per ansamblu Landon găsește puterea de a justifica în forul interior tot ceea ce face pe baze corecte. În aceste condiții, pare Dakota genul de femeie care îl dorește din nou pe fostul iubit doar pentru că acesta demonstrează că poate și fără ea? Pare noua iubire a lui Langdon dispusă să îl „ia” cu tot acest bagaj emoțional greu de gestionat? Pare Landon capabil să iasă la lumină din încrengătura afectivă în care pare înțepenit? „Landon este teribil de loial și atunci când iubește, o face cu toată ființa”, își descrie Anna Todd personajul cărții Nimic mai puțin. Cu atât mai incitant parcursul narațiunii…

Romanul Nimic mai puțin, de Anna Todd poate fi cumpărat cu reducere de aici.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Books50

Ziua cărților ieftine: 50% reducere la mii de cărți (doar azi, 30 iulie 2018)

Next Article

Club Revdepov organizează Atelier de poezie - Mornin’ Poets

Related Posts

Total
0
Share