fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie: O altă poveste de iubire, de Vasi Rădulescu

O altă poveste de iubire

Intuiam că O altă poveste de iubire a lui Vasi Rădulescu este scrisă în alt mod față de toate celelalte cărți apărute anterior. Și așteptam un moment prielnic pentru a pătrunde în intimitatea lui, prinsă între paginile cărții. Mi se pare că atunci când citești un jurnal sau când are loc destăinuirea unui suflet, este necesar să ai o anumită stare. Nu o poți face oricum, nu poți gusta felii din viața cuiva fără să ai starea necesară. E ca o formă de respect față de autor, cred…Pentru toate stările și emoțiile ce vor urma pas la pas cu rândurile așternute.

În primul rând, i-am recomandat această carte fiicei mele mari, adolescentă, spunându-i că este o carte “specială”, apoi nu pot să nu împărtășesc cu voi scrisul lui Vasi Rădulescu.

Dar să vedem ce are special această carte pe care am parcurs-o imediat, într-o zi în care un curcubeu neașteptat își răsfira culorile cu generozitate deasupra orașului.

“Ceea ce urmează este realitatea pură, uneori dură, în majoritatea ei sinceră, transpusă în cuvintele mele. Tot ce am scris până acum e real, iar de data asta m-am străduit chiar să nu caut construcții speciale, metafore seci, înflorituri, ci să las totul să curgă, dintr-un suflet. Am pus atât de mult în cartea asta că m-am temut să nu fi rămas cu sau fără deloc. Dacă el ajunge la voi, nu-mi va părea rău nicio secundă și mă voi descurca.”

Când știi de la bun început că personajele sunt reale și nu imaginate, când știi că toate întrebările, îndoielile, speranțele, deznădejdile s-au petrecut cu adevărat, atunci e clar că datele problemei sunt diferite față de ficțiuni pur inventate.

Pe copertă este desenată o inimă sângerândă, mai toate cărțile lui Vasi Rădulescu învârtindu-se în jurul inimilor, asta și datorită faptului că este medic cardiolog.

Fiecare poveste de iubire este unică pentru că și noi suntem unici și ne manifestăm în mii de feluri sau aproape toate poveștile de iubire încep cu entuziasm și se pierd în negura timpului din simplu fapt că o dată ce am obținut ceva, deja este ca și cum ne-am terminat rolul și nu mai trebuie să facem nimic pentru a-l menține în viața noastră?

Întrebări sunt multe, variante de răspuns sunt nenumărate dar fiecare în parte este îndreptățit să răspundă pentru el ce anume a făcut bine, unde a greșit în iubire sau în orice altă acțiune, ce ar putea schimba pentru a-și găsi echilibrul. Conștientizarea a ceea ce ți se întâmplă, eventual micile stângăcii în a-ți pune sufletul la microscop și a-l înțelege după toate câte ți se întâmplă, fără să iei în calcul că trebuie să mulțumești chiar pe toți oamenii ce-ți ies în cale, aceasta-i marea provocare și în iubire și în orice altceva.

“ Oare ce cred oamenii despre mine? Sunt ascuns sub halat și bucata de pânză păcălește, pentru că ea conferă un soi de armură. Medicul are resurse nelimitate, gândește orice, oferă ajutor la orice oră, răspunde la solicitări cu duiumul, nu mai contează celelalte atribute pur umane ale sale. Dacă mi-ar da cineva jos halatul, și nu numai halatul, ci absolut toate hainele, ar vedea ușor că sunt plin de leziuni prin care sângerez, de crăpături, de cicatrici, de gâlme. Pe șira spinării am o atelă legată cu sârmă ghimpată – îmi ține coloana dreaptă, ce-i drept, dar îmi intră adânc în carne.”

Dincolo de povestea de iubire derulată mai mult în afara țării, acompaniată de peisaje cu vegetație luxuriantă și de oameni calzi, primitori, văd o poveste despre perseverență și despre vise. Asist de-a lungul unor pasaje, la visul unui om devenit realitate, cu foarte multe sacrificii, chiar cu prețul de a-i îndepărta pe cei din jur nefiind înțeles pe deplin. Uneori, după ani de trudă, culegem roadele dulci dar cu un cost, asumat și conștientizat.

Cartea O altă poveste de iubire nu este doar o altă poveste de iubire, ci o poveste de viață, o bucată intensă (poate prea intensă) ce s-a derulat la un moment dat în viața autorului. Este firesc poate să nu știm ce să facem cu atâtea trăiri intense adunate și să nu le mai putem gestiona cum trebuie, luând decizii pripite uneori. Dar asta nu înseamnă că greșim neapărat, ci că atât suișurile cât și coborâșurile fac parte din viață și cu toții, vrem-nu vrem- avem parte de ele.

Este o realitate că oamenii mai “încercați” luptă altfel pentru visele lor. Luptă cu alte arme decât toți ceilalți. Și ies întotdeauna învingători!

Cartea a apărut la editura Readers Do Good, București, 2020, și dacă a reușit să mă facă să plâng la anumite pasaje, înseamnă că a ajuns deja aproape de sufletul cititorilor.

Cartea O altă poveste de iubire, de Vasi Rădulescu poate fi comandată online de la Libris sau de la Readers do Good.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
MINI MBA

MINI MBA, o nouă colecție de excepție lansată de Evrika Publishing

Next Article
Cărți la chioșcuri

Cărți noi la chioșcuri în săptămâna 15 - 21 februarie

Related Posts

Total
0
Share