fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Robert D. Kaplan in dialog cu Vladimir Tismaneanu la Ateneul Roman

Robert D Kaplan

Editura Humanitas si Filarmonica “George Enescu” organizeaza luni, 23 mai, ora 18.30, la Ateneul Roman, conferinta Robert D. Kaplan in dialog cu Vladimir Tismaneanu, cu tema “Prea departe de Occident, prea aproape de Rusia?”, un eveniment in cadrul Conferintelor Ateneului Roman.

In deschidere, Ion Ivan-Roncea, unul dintre cei mai importanti harpisti ai lumii, va sustine un recital extraordinar. Seara se va incheia cu o dubla sesiune de autografe.

Biletele se vor pune in vanzare marti, 17 mai, incepand cu ora 12.00, la casa de bilete din incinta Ateneului Roman, intrarea din str. Constantin Esarcu 5-7. Pret unic – 10 lei.

Robert D. Kaplan (n. 1952) este unul dintre cei mai importanti analisti de politica externa americani si un specialist de renume in istoria Razboiului Rece. Revista Foreign Policy l-a inclus de doua ori in “Top 100 Global Thinkers”, iar The New York Times l-a nominalizat printre cei mai influenti analisti ai epocii de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, alaturi de Francis Fukuyama, Paul Kennedy si Samuel Huntington. In ultimii treizeci de ani a scris articole pentru The Atlantic, The New York Times, The Washington Post, Financial Times, The Wall Street Journal si The Los Angeles Times. In calitate de corespondent de presa, a calatorit in peste 100 de tari si a locuit vreme indelungata in Israel, Portugalia si Grecia. Ca urmare a numeroaselor sale vizite in estul si sud-estul Europei, a devenit un fin cunoscator al Balcanilor, fiind unul dintre primii autori americani care au prevazut izbucnirea unui razboi in regiune.

In umbra Europei, volum aparut la Editura Humanitas, este deopotriva memorial de calatorie, eseu jurnalistic si analiza istorica – opera unui scriitor care, vreme de treizeci de ani, a cautat sa inteleaga destinul unei tari si sa-si implineasca propria vocatie. Pornind de la istoria Romaniei, dar si de la atenta analiza a unor tari vecine, precum Republica Moldova, Bulgaria si Ungaria, Robert D. Kaplan abordeaza subiecte mai largi, precum jocurile marilor puteri, Razboiul Rece sau Holocaustul. Rezultatul este povestea unei frontiere geografice si ideologice a continentului nostru – punct de intalnire intre marile imperii – si o carte esentiala pentru intelegerea crizei prin care trec astazi Rusia si Europa.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lista Anutei: 10 carti frumoase pentru copilul din tine

Next Article
Pegas Strada

Cumperi cărți de 50 de lei și poți câștiga o bicicletă Pegas Strada de peste 1.400 lei

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share