fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Romanul Totul este iluminat de Jonathan Safran Foer discutat la Clubul de lectură Fanbook

Totul este iluminat

Duminică, 5 noiembrie, la ora 11.30, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, reluăm întâlnirile clubului de lectură pentru adolescenți Fanbook. Acesta este primul modul organizat chiar de Ambasadorii Fanbook.
Cartea aleasă pentru luna noiembrie este Totul este iluminat de Jonathan Safran Foer, publicată în colecția ”Raftul Denisei”, la Humanitas Fiction.

Discuțiile purtate în prima oră cu criticul literar Cosmin Ciotloș vor fi urmate în cea de-a doua oră de un dialog cu Mihai Dobrovolschi, Gilda Comârzan și Matei Oprina de la Radio Guerrilla, invitații speciali din această lună.

​Fanbook este un club de lectură care își propune să îi încurajeze pe tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani să citească o carte în fiecare lună, să discute pe marginea ei și să își exprime liber punctul de vedere.

Intrarea este liberă. Adolescenții sunt încurajați să participe la întâlnirile din acest modul al Clubului de lectura Fanbook.

”Ar trebui să daţi uitării tot ce aţi citit despre acest roman. Căci veţi citi că Totul este iluminat e o adevărată capodoperă, că Jonathan Safran Foer, la numai douăzeci şi patru de ani, şi-a câştigat locul printre autorii de prima mână, scriind o carte cu totul nouă şi originală, care a schimbat însăşi noţiunea de roman. Nu veţi crede nimic din toate astea şi, prin urmare, veţi hotărî să nu citiţi cartea. Ceea ce ar fi un dezastru, pentru că fiecare cuvânt de mai sus este adevarat.” (London Times)

Un tânăr, Jonathan Safran Foer, ajunge în Ucraina, călăuzit de o fotografie de familie îngalbenită. El se află în căutarea femeii care, cu cincizeci de ani în urmă, l-a salvat pe bunicul lui de nazişti. În periplul său este însoţit de tânărul Alex, ghidul ucrainean a cărui engleză stâlcită stârneşte hohote de râs. Alături de bunicul acestuia, hăituit de amintirile războiului, şi de căţeaua Sammy Davis Jr. Jr., Jonathan parcurge un traseu iniţiatic la capătul căruia îl aşteaptă un secret teribil.

Romanul Totul este iluminat a fost tradus în peste treizeci şi două de ţări și distins cu Guardian First Book Prize, National Jewish Book Award şi New York Public Library Young Lions Prize. În anul 2005 a fost ecranizat în regia lui Liev Schreiber, cu Elijah Wood în rolul principal.

Cartea Totul este iluminat de Jonathan Safran Foer poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant, Humanitas sau eMAG.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Monica Ramirez

Monica Ramirez, autoarea lunii noiembrie în librăria online Libris

Next Article
Transport Gratuit

Ofertă Elefant: Transport Gratuit la orice comandă (doar azi, 1 noiembrie 2017)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share