fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Seară dedicată lui Amos Oz și volumului Din ce este făcut un măr?

Din ce este făcut un măr?

Seară dedicată lui Amos Oz și volumului Din ce este făcut un măr? Convorbiri cu Shira Hadad – despre scris și despre dragoste, despre vinovăție și despre alte plăceri.

Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 19 februarie, de la ora 19, la o seară dedicată lui Amos Oz și volumului Din ce este făcut un măr? Convorbiri cu Shira Hadad, recent apărut în seria de autor coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Gheorghe Miletineanu.

Vor vorbi despre carte Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Ioana Pârvulescu, scriitoare, și Sever Voinescu, jurnalist și redactor-șef Dilema Veche. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook*.

„Amos Oz a fost un om înțelept și generos. Atât cei care au fost suficient de norocoși încât să aibă șansa de a sta la o cafea împreună cu el, cât și cei care nu au avut nicicând prilejul de a-l privi în ochi pot recunoaște clarviziunea cu care a analizat realitatea lumii noastre, profunda sa înțelegere asupra vieții politice și a naturii umane. […] Această carte îl înfățișează exact așa cum îl cunoșteam noi, prietenii lui: deschis și cu un extraordinar simț al umorului și al ironiei.“ – David Grossman

Amos Oz aruncă o privire retrospectivă asupra întregii sale vieți, aranjând, ca într-un puzzle, momente cruciale ale propriei existențe, pe care le analizează cu multă sinceritate, dintr-o perspectivă profund subiectivă, plină de autenticitate. Subiecte mereu actuale, precum acela al sexualității masculine și feminine, al erotismului, al relațiilor dintre femei și bărbați, al dinamicii de cuplu, dar și teme care țin de contextul lumii literare, de sfera scriiturii, inspirației creatoare și criticii, toate își găsesc locul în convorbirile celor doi, fiind tratate cu o deschidere care va lua adesea cititorul prin surprindere.

Fie secondat, fie pus în dificultate de întrebările editoarei, Amos Oz se dezvăluie pe parcursul celor șase convorbiri cu Shira Hadad, trasând conturul unei povești de viață în care personajul este el însuși, privit din interior, din ipostaze diferite: de copil retras, de adolescent orfan, de tânăr bărbat singur și confuz, de scriitor de succes, de autor criticat, de militant pentru pace, de soț, de tată, de profesor universitar nonconformist, de prieten și coleg. Rezultatul acestui demers este un autoportret complex, expus publicului în toată vulnerabilitatea sa.

AMOS OZ (4 mai 1939–28 decembrie 2018), cel mai important prozator și eseist israelian, s-a născut la Ierusalim, părinții săi fiind originari din Polonia și Rusia. Opera sa este tradusă în 40 de limbi. A primit peste 40 de premii și distincții naționale și internaționale.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Lecțiile istoriei

Lecțiile istoriei, de Will și Ariel Durant - la chioșcuri

Next Article
Adio, New Orleans

Recenzie la cartea Adio, New Orleans, de Ruta Sepetys

Related Posts

Total
1
Share