fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Seara japoneza dedicata romanului “Matase” de Alessandro Baricco

matase-bariccoMiercuri, 11 martie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) organizează o seară japoneză dedicată romanului “Mătase” de Alessandro Baricco, recent apărut în colecţia “Raftul Denisei” la Editura Humanitas Fiction.

Vor participa criticii literari Elisabeta Lăsconi şi Adina Diniţoiu, istoricul Mirela Murgescu şi domnul Yasuyuki Tagaki, preşedintele Asociaţiei Culturale “Tomodachi”. Moderatorul întâlnirii este Şerban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Româno-Japoneze “Angela Hondru” din cadrul Universităţii Româno-Americane. În a doua partea a evenimentului, plecând de la o prelegere despre rolul mătăsii în vestimentaţia tradiţională japoneză, publicul va asista la o prezentare de chimonouri.

“Mătase” de Alessandro Baricco, un roman devenit o carte-cult în peste 40 de ţări.

Cartea poate fi cumparata si de aici.

La 1861, o epidemie care ucide viermii de mătase amenință să aducă ruina în înfloritorul orăşel francez Lavilledieu, unde şapte filaturi produc preţioasele fire din care se ţese senzualul şi inefabilul material. Singura soluţie este o călătorie până în îndepărtata Japonie, unde crescătoriile nu au fost afectate. Străinilor nu le este însă îngăduit să intre în Ţara Soarelui-Răsare, iar periculoasa misiune îi este încredinţată tânărului Hervé Joncour, care şi-a abandonat cariera militară în favoarea mătăsii. Traversând toată Europa şi Asia, el ajunge „la capătul lumii“, iar acolo, pe domeniul seniorului Hara Kei, are loc întâlnirea care îi va schimba viaţa. Pendulând între cele două lumi și între două femei – soţia din Franţa şi iubita intangibilă din Japonia, amândouă în aşteptare –, Hervé Joncour străbate continente şi cartografiază teritoriile pline de neprevăzut ale iubirii.

“O poveste de dragoste sfâşietoare… Un tur de forţă stilistic, o bijuterie literară a cărei strălucire fascinează” – Sunday Times

„Romanul îmbină forţa poetică a unui haiku, graţia disperată a unei fugi şi senzualitatea serenă a unei poveşti de dragoste. O minunăţie.“ (Télérama)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Promotiile saptamanii la carti de la adevarulshop

Next Article

Liceenii si studentii din Bucuresti descopera secretul succesului, la BookLand Evolution

Related Posts

Total
0
Share