fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Soţii şi concubine, de Tong Su

Tânăra Lotus este la liceu în momentul în care află că tatăl său, care dăduse faliment, s-a sinucis. Suntem în China anilor 1930 şi tânăra devine concubina bogătaşului Chen Zuoqian, ca să nu fie nevoită să muncească. Chen Zuoqian are trei alte concubine. La început, prima, Joy, o ignoră, a doua, Cloud, încearcă să se împrietenească cu noua venită, iar cea de-a treia, Coral, o întâmpină cu ostilitate, întrerupând chiar ceremonia nupţială a lui Lotus cu bărbatul. Pe acest fundal soseşte acasă fiul cel mare al lui Chen, Feipu, care este mai în vârstă decât Lotus. Cântă fermecător la flaut, iar eroina începe să se îndrăgostească de el. Neobservată, în planul secund al povestirii, Coral flirtează cu un doctor…

  • sotii si concubineCarte publicata in 2015 de Polirom
  • Cumpara cartea la cel mai mic pret
  • Colectia BIBLIOTECA POLIROM.Actual
  • Traducator: Ionela Voicu
  • Format: 130×200
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 256
  • ISBN: 978-973-46-5468-0

In Soţii şi concubine aventurile casnice se ţin lanţ. Servitoarea lui Lotus, Swallow, o detestă şi face totul pentru a o defăima. Mai mult, face păpuşi cu chipul tinerei, pe care înfige ace. La rândul lui, Chen este gelos pe propriul fiu şi, supărat pe Lotus, o pune să-şi taie părul. În seara în care bărbatul aniversează 50 de ani, Lotus află că Cloud era „o poamă” care încercase s-o otrăvească pe Coral pe vremea când erau amândouă gravide.

Îngrozită, Lotus fuge afară şi dă peste o fântână din care i se pare că se ridică mâini ce vor s-o tragă în hău. Şi mai îngrozită, se întoarce în casa care răsuna de petrecere doar pentru a sta faţă în faţă cu furia lui Chen, care o căutase zadarnic. Pentru că îi refuză avansurile, Lotus cade în dizgraţie. În tot acest timp, nu-şi poate lua gândul de la Feipu. Iar necazurile domestice par să nu se mai oprească. Găsindu-şi chipul pe o bucată de hârtie igienică folosită, Lotus o pune pe Swallow s-o… înghită.

Servitoarea se îmbolnăveşte de tifos şi moare. Lotus nu reacţionează decât prin înlocuirea ei şi prin remarca „Moartea este mai bună decât viaţa”. Are, pe de altă parte, curajul să-i mărturisească lui Feipu ce simte pentru el, dar acesta se teme prea tare de femei pentru a da curs vreunei acţiuni. Halucinaţiile continuă, de data aceasta Lotus vizualizând-o pe Swallow, care vrea s-o omoare. O crimă se petrece într-adevăr, dar nu cu ea în prim-plan: după ce Cloud a prins-o pe Coral în pat cu doctorul care îi furase inima, aduce câţiva gealaţi şi, la adăpostul nopţii, o aruncă pe infidelă în fântâna blestemată. Lotus vede scena şi înnebuneşte definitiv…

Cumpara romanul Soţii şi concubine, de Tong Su, cu reducere, de la Elefant / Libris / eMAG

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Limbaj şi putere simbolică, de Pierre Bourdieu

Next Article

Lansare de carte: Patima si desfatare. Despre lucrurile marunte ale vietii cotidiene in societatea romaneasca

Related Posts

Total
0
Share