fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Târgul cărților pentru copii – cărți ieftine pentru copii

Târgul cărților pentru copii

Adulții știu că pentru copii a citi este un proces de excepție, care le dezvoltă abilități unice – practic, multe dintre ele au adus lumea oamenilor unde este astăzi. Cititul dezvoltă vocabularul, susține concentrarea, stimulează memoria, creează modele și dezvoltă abilități cognitive pe care nicio altă activitate nu le poate genera. Cititul deschide lumea, formează personalități și „separă apele” între bine și rău. Dar cei mici nu știu toate aceste principii atunci când încep să citească. Pentru ei, cartea ce le este destinată este o lume fantastică, în care plâng alături de victime, se revoltă, plini de curaj, împotriva personajelor negative, luptă cu eroii, călătoresc cu aventurierii, iubesc animăluțele și plantele, trăiesc fiecare moment alături de magicieni, elfi și iepurași.

Pentru copii, a citi literatura care le este dedicată este o plăcere nesfârșită. De dragul lor au fost ascunse în file de carte pajiști înmiresmate pe care se pot rostogoli, râzând, cu pisici și căței, mări învolburate pe care pot naviga, ca pirați plini de curaj, mici rebeli în căutare de comori și faimă, lumi înstelate unde zâne fără seamăn fac minuni de rochițe fermecate pentru fetițe și mașinării fabuloase, neapărat zburătoare, pentru băieți. Cartea pentru copii este o lume în care nu se mai aplică regulile de pe Terra decât în măsura în care micul cititor are dorința de a le aplica – gravitația, Soarele, alți copii, ploaia sau urșii sunt, toate, volatile și relative, supuse imaginației fără limite și fără opreliști.

Un copil cu un vraf de cărți în mâini este un mic temerar care vrea să cucerească lumea cu mintea sa. Este, în același timp, un visător care crede că totul este posibil și care va folosi acest mod de a gândi mai târziu, când va fi pionier într-un domeniu, este un cercetător care caută răspunsuri, este un strateg care face planuri împreună cu personajele fantastice. Un copil într-un târg de cărți pentru el este un explorator al propriei existențe și un exponent al zilei de mâine.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Concursul Primăverii - Câștigă 5 Cărți Romantice - concurs încheiat

Next Article
2+1 Gratuit

2+1 Gratuit la mii de cărți. Hai să le vezi!

Related Posts

Total
0
Share