fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici, o antologie de basme populare de la editura Cartea Copiilor

Tropote fermecate. Povești cu cai fantasticiEditura Cartea Copiilor lansează Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici, o nouă carte care reuneşte basme populare despre cai, adunate din întreaga lume de scriitoarea americană Josepha Sherman. Ilustraţiile Lindei Wingerter, o tânără artistă din Connecticut, contribuie prin farmec şi sensibilitate la magia acestei cărţi.

Poveştile cuprinse în această antologie sunt basme pline de imaginaţie şi legende care îşi pierd originile în timp, ce aduc în centrul atenţiei cai cu puteri magice din toate colţurile lumii: “Inimă-Singuratică și calul cel bătrân” (America de Nord), “Nărăvașul” (Nordul Indiei), “Iapa albă” (Țara Bascilor), “Căluțul cocoșat” (Rusia), “Petit Jean și calul alb” (Canada franceză), “Mânzul Qeytas” (Iran), “Băiatul care a mers călare până pe tărâmul morților” (Albania) şi “Calul fermecat” (Ungaria). Pentru a oferi informaţii suplimentare copiilor, cartea include, înainte de fiecare poveste, o introducere despre diferitele rase de cai, istoria lor şi caracteristicile speciale.

Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici continuă seria de antologii de poveşti publicate de Cartea Copiilor. Editura a mai lansat până acum Basmele pădurii, o culegere de poveşti în care copacii, obişnuiţi sau fantastici, au un rol important sau sunt chiar personaje principale, şi “Poveşti cu prinţese”, o antologie de basme în care eroinele impresionează prin curaj, frumuseţe şi înţelepciune.

Josepha Sherman (1946–2012) a fost o scriitoare americană, autoare a numeroase lucrări de ficțiune (romane, povestiri, scenarii de film, antologii literare) și non-ficțiune (reportaje, documentare, biografii). Interesul și pasiunea pentru diversitatea culturilor din toată lumea, izvorâte din formația sa inițială de istoric și specialist în civilizația Orientului Apropiat, sunt cele cărora li se datorează și această antologie de basme despre cai. Linda Wingerter este o tânără absolventă a Rhode Island School of Design. Ea scrie și ilustrează cărți pentru copii, dar se exprimă cu aceeași bucurie și prin dans, muzică sau teatru, deseori în cadrul unor spectacole stradale pline de vervă și imaginație.

Cartea Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici este recomandată copiilor între 4 şi 9 ani şi este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 33 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Uite ce-a ieşit din ou”, de Margaret Wise Brown.

Comunicat Editura Cartea Copiilor

bogdan
Total
21
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Howard Jacobson

Întâlnire cu Howard Jacobson, unul din cei mai apreciaţi scriitori britanici

Next Article
Caravana EUB

Caravana EUB „înfloreşte” la Iaşi

Related Posts

Total
21
Share