fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

litera.ro

Un cadou de la păpuşa singuratică, de Dare Wright

Un-cadou-de-la-papusa-singuraticaEdith, păpuşa încântătoare, nu ştie ce cadou să-i facă de Craciun iubitului ei prieten Mr. Bear. După ce ajunge la concluzia că ceva făcut de mâna ei ar fi mai drăguţ decât ceva cumpărat de-a gata, se apucă de croşetat personal un fular. Îi va fi cu atât mai util cu cât Edith, Mr. Bear şi Little Bear vor să petreacă sărbătirole de iarnă împreună cu verişorii Charles Bear şi Albert Bear, pe dealurile înzăpezite din nordul statului New York.

Cumpara cartea cu reducere de aici.

Edith are grijă ca Mr. Bear să nu-şi dea seama de proiectul ei surpriză, care se tot lungeşte. Păpuşa singuratică împleteşte când este veselă sau tristă, pe ascuns, mereu cu ochii în afară, să nu fie prinsă de cel vizat. Împleteşte dimineaţa, seara, în fiecare clipă de răgaz şi nu dă o atenţie prea mare rezultatului, întrucât este mereu atentă să nu se strice surpriza. Şi împleteşte din nou, grăbită să termine fularul, punându-şi toată mica ei inimioară în ideea bucuriei călduroase pe care i-o va face prietenului ei cu propriile mânuţe. Şi împleteşte din nou, zi şi noapte, ocupată sau în clipe de răgaz, cu mult entuziasm. Iar când cadoul este desfăcut, stupoare: nu doar că se vede că este de ajuns pentru trei Mr. Bear, dar este plin de găuri, arată neglijent şi făcut de mântuială, ca un lucru terminat în viteză, fără atenţie la calitatea lui.

Edith se întristează teribil pe moment, dar găseşte imediat o soluţie: se apucă de reparat fularul cel lung, care aproape ocupă o odaie, îi umple găurile, îl netezeşte şi îl face să arate foarte frumos. Apoi face din fularul imens trei mai mici, numai potrivite pentru Mr. Bear şi verii săi. Momentul în care copiii vor învăţa de la Edith că nu este suficient să lucrezi, ci trebuie să faci asta cu atenţie, ca şi concluzia că bucuria şi valoarea sărbătorilor sunt date de gesturile frumoase ale prietenilor se găsesc la finalul acestei poveşti cu o încheiere atât de fericită.

Cartea Un cadou de la păpuşa singuratică, de Dare Wright poate fi cumparata cu reducere de la eMAG.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Mari reduceri la cartile de dezvoltare personala + transport gratuit

Next Article

Pravalia de maruntisuri a domnului Nakano, de Hiromi Kawakami [Editura Polirom, 2015]

Related Posts

Total
0
Share