fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Zâna Măseluță și Cavalerii Dințișorilor de Lapte, de Sabine Zett, Outi Kaden (Editura Bookzone, 2021)

Zâna Măseluță și Cavalerii Dințișorilor de Lapte

Cartea Zâna Măseluță și Cavalerii Dințișorilor de Lapte este pentru preșcolari deoarece lor le este destul de greu să se împrietenească cu spălatul pe dinți. Zâna Măseluță le dă sfaturi despre cât de important este să te speli pe dinți, fiind ajutată de cavalerii ei, Smalț și Dent. Cei mici vor descoperi povești despre prietenie și se vor familiariza cu termenul numit „competitivitate”.

Cumpără cartea cu reducere

Cavalerii Zânei Măseluță sunt cei care îi răsplătesc pe cei mici atunci când aceștia își lasă dințișorii de lapte sub pernă.

La sfârșitul poveștii Zâna Măseluță și Cavalerii Dințișorilor de Lapte se află un jurnal pentru dințișorii de lapte, din care cei mici vor afla mai multe informații despre dantura lor, ce alimente și băuturi ar trebui să evite pentru o dantură sănătoasă și alte sfaturi privind igiena orala. Copiii cu vârste între 3 și 7 ani pot completa jurnalul de fiecare dată când le cade un dințișor.

Zâna Măseluță îi învață pe cei mici:

• că dulciurile și sucurile nu sunt sănătoase;

• că este important să consume mese regulate și echilibrate;

• să se spele pe dinți de cel puțin două ori pe zi;

• să folosească o pastă de dinți specială pentru copii;

• să nu se teamă de vizitele la medicul stomatolog.

Cu ajutorul acestei povești motivaționale cel mic nu va mai fugi din calea spălatului pe dinți și se va împrieteni, când va fi nevoie, cu medicul stomatolog.

Într-o zi Zâna Măseluță are o idee năstrușnică: să construiască un castel cu toți dințișorii de lapte pe care îi colectează în fiecare seară de la copii. Cei doi cavaleri vor începe să construiască fiecare câte un turn, însă apare întrebarea dacă vor avea suficienți dințișori de lapte pentru a duce la bun sfârșit construcția.

Povestea îi învață pe cei mici nu doar noțiuni de igienă orală, ci și că prietenia ar trebui să câștige mereu oricât de strânsă și importantă ar fi competiția.

Cartea Zâna măseluță și cavalerii dințișorilor de lapte, de Sabine Zett și Outi Kaden, poate fi cumpărată de la Libris sau Cărturești.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Explorează spațiul cosmic

Explorează spațiul cosmic: eclipsele solare și lunare, de Ruth Owen (Editura Niculescu, 2021)

Next Article
Unghiul de repaus

Unghiul de repaus, de Wallace Stegner (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
1
Share