fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: ”Despre ierarhiile divine” de Madeea Axinciuc

ierarhiile-divine

Sunteti invitati la Libraria Humanitas de la Cismigiu joi, 15 octombrie, ora 19, la lansarea cartii Despre ierarhiile divine. Fascinatia Unului si lumile din noi – temeiuri pentru pacea religiilor de Madeea Axinciuc. La eveniment vor vorbi Francisca Baltaceanu, Anca Manolescu si Madeea Axinciuc.

Madeea Axinciuc (n. 1976), in prezent profesor universitar doctor la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti, este director al programului interdisciplinar de Studii Religioase – Texte si Traditii al Universitatii din Bucuresti.

A efectuat stagii de documentare si cercetare la Universitatea Ebraica din Ierusalim, Universitatea din Tel Aviv, Colegiul Noua Europa – Institut de Studii Avansate, Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies, Universitatea din Hamburg, Universitatea din Leiden. A sustinut o serie de prelegeri si a publicat mai multe articole si studii de specialitate in domeniul filozofiei religiei si al religiei comparate. Este director fondator al Programului de Studii Iudaice si membru fondator al Centrului de Studii Medievale din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Ultima carte publicata: Profetul si oglinda fermecata. Despre imaginatie si profetie in Calauza ratacitilor de Moise Maimonide, Humanitas, 2008.

”Tema in jurul careia se configureaza demersul cartii este cea a ierarhiilor divine. Cadrul metodologic si de cercetare se infiripa la confluenta dintre filozofia religiei si religie comparata, cu trimiteri inspre domenii de interfata precum studiile contemplative, studiile cognitive, filozofia stiintei, hermeneutica.
Miza este aceea de a intelege care sunt sensul si dinamica ierarhiilor divine, asa cum sunt ele infatisate in diferite traditii religioase si de gandire, pentru a scoate la lumina diferitele moduri de perceptie si intruchipare a structurii si dinamicii lumii/lumilor, printr-un demers care se doreste relevant pentru intelegerea omului. Reintorcandu-ne privirea catre intrebarile si raspunsurile care se rostesc neincetat in camarile sufletului, modelandu-ne continuu, ne putem intoarce, pentru un rastimp, in locul de unde incercam sa privim, lamuritor, catre ceea ce suntem.” (Madeea Axinciuc)

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reducerile zilei. 14 octombrie 2015

Next Article

Vânătăi pe suflet, de Françoise Sagan

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share