fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

29 septembrie, Ziua Internațională a Cafelei :)

Ziua Internațională a Cafelei

Tu câtă cafea bei? Dacă nu știai, pe 29 septembrie sărbătorim Ziua Internațională a Cafelei. Deși este o plăcută rutină în viața noastră, vă doresc ca de ziua ei să o beți cu și mai multă plăcere. Iar dacă vreți să vă și răsfățați puțin, găsiți aici tot felul de lucrușoare minunate parcă special făcute pentru iubitorii cafelei.

Somproduct sărbătorește această zi cu mari promoții la tot ce ne folosește pentru servirea celei mai bune cafele. Vezi aici reducerile.

Iar ca Ziua Internațională a Cafelei să fie completă ți-am pregătit și o listă de cărți în care cafeaua pare a fi ingredientul principal. Selecția se găsește la Libris.

Ziua internațională a cafelei marchează, la nivel global, atât drumul boabelor de cafea de la plantaţie până la magazinul local, dar şi activitatea oamenilor care sunt implicaţi în acest proces. Totodată, este promovată industria cafelei, într-un context de colaborare constantă între ţările producătoare şi ţările consumatoare.

Etiopia este considerată a fi locul de naştere al arborelui de cafea şi a culturii de cafea. Se pare că arborele de cafea a fost descoperit în jurul anului 850 d.Hr., de către un păstor de capre, Khalid, care a remarcat faptul că oile sale erau foarte active după ce mâncau boabele roşii ale unei anumite plante. Le-a încercat şi el, remarcând un efect asemănător. Khalid le-a povestit despre descoperirea sa unor călugări, care reticenţi, iniţial, au descoperit destul de repede efectele cafelei şi au folosit-o pentru a rămâne treji în timpul slujbelor. Băutura a fost numită ”qahwa”, cuvânt care în arabă înseamnă revigorant. Din lumea musulmană, cultivarea şi mai ales consumul s-a răspândit în India, Italia şi restul Europei, Indonezia şi Americi.

Astăzi, arborele de cafea este cultivat în peste 70 de ţări, în principal în America Latină, Asia de Sud şi Sud-Est, precum şi în Africa. Cafeaua este uşor acidă (PH 5.0-5.1) şi are un efect de stimulare asupra sistemului nervos uman datorită conţinutului de cafeină. Aceasta este una dintre cele mai consumate băuturi din lume.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Zilele Devoratorilor de Cărți

Cărți cu 60% Reducere și Transport Gratuit (doar azi, 28 septembrie 2018)

Next Article
cărți pentru copii

Happy Weekend: reduceri mari la cărți pentru copii și jucării

Related Posts

Total
0
Share