fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

5 cărți împotriva stresului propuse de Editura Art

Editura Art ne propune 5 cărți împotriva stresului. Se cam termină vacanțele, reîncep școlile, joburile, așa că nu ar fi rău să vă îmbrăcați armura zen :) Cărțile de mai jos vă vor ajuta cu siguranță!

1. Trandafirii din Mexic, de Pam Munoz Ryan

Vezi preț cu reducere

Roman scris de Pam Munoz Ryan, o scriitoare americană, cu origini mexicane, cunoscută mai ales pentru romanele cu tentă multiculturală pe care le scrie. Romanul, inspirat din povestea reală a bunicii autoarei, urmăreşte parcusul unei fetiţe de 13 ani, dintr-o familie bogată de moşieri din Mexic, care se trezeşte, peste noapte, că rămâne fără nimic: tatăl ei este ucis de bandiţi, casa le ia foc, iar restul averii este rechiziţionată într-o bancă de către nişte unchi nemiloşi. Brusc, viaţa confortabilă şi tihnită a fetei se transformă într-o luptă pentru supravieţuire: împreună cu mama şi o familie de foşti servitori, Esperanza va traversa Mexicul pentru a ajunge în America, unde va locui într-o tabără de imigranţi lucrători în agricultură.


2. V de la Vendetta, de Alan Moore, David Lloyd

Vezi preț cu reducere

Are un aspect familiar chiar și pentru cei care n-au citit romanul grafic al lui Alan Moore și David Lloyd. Masca lui Guy Fawkes desenată de David Lloyd este unul dintre simbolurile cele mai iconice ale ultimului deceniu și ceva. Ea a fost adoptată ca logo de gruparea de hackeri Anonymous, dar și de mișcarea Occupy din 2011. Desigur, nu e vorba de nici o întâmplare sau coincidență:  V de la Vendetta este biblia grafică a anarhismului contemporan. Mult mai  hardcore decât filmul lansat în 2005 pe un scenariu scris de realizatorii trilogiei Matrix, frații Wachowski (transformați între timp în surorile Wachowski). Aceștia nu au îndrăznit să preia integral mesajul anarhist al lui Alan Moore, îmblânzindu-l semnificativ pentru uzul publicului general – adică transformând mesajul romanului grafic original (lupta pentru eliberarea de sub opresiunea tuturor instituțiilor) în ceva mult mai acceptabil pentru neoliberalismul global (adică într-o luptă generică pentru libertate și democrație). Nu-i de mirare că Alan Moore s-a delimitat de film (de fapt, nu-i  deloc de mirare: Moore s-a delimitat de  toate filmele turnate după romanele sale grafice).


3Denton Little are întâlnire cu Moartea, de Lance Rubin

Vezi preț cu reducere

Să  ai şaptesprezece ani, să ai o iubită minunată, o familie grozavă şi prieteni buni. Sună ca o viaţă perfectă, nu? Atâta doar că, pentru Dentton Little, toate acestea sunt pe cale să dispară – căci mâine, fix în ziua balului de liceu, el va muri. Şi ştie asta – în lumea în care trăieşte el, toţi oamenii îşi cunosc data morţii şi lucrurile nu sunt luate în tragic. Ce-i rămâne de făcut? Sigur n-o să stea în casă, pur şi simplu, aşteptând. Prima sa beţie, primul triunghi amoros, primul duşman adevărat – toate acestea se petrec în ultimele sale ore. Şi apoi, mai e de dezlegat şi misterul mesajelor rămase de la mama sa naturală, şi oamenii de la guvern care par a fi pe urmele lui…


4. Lumină în august, de William Faulkner  

Vezi preț cu reducere

Lumină în august, unul dintre cele mai destabilizatoare romane ale lui William Faulkner, are parte, la ani buni de la traducerea făcută de Mircea Ivănescu, de una proaspătă, excepțională, semnată Iulia Gorzo. Cartea, care se deschide cu lentoarea zilelor toride din Sud, spune una dintre poveștile crude ale acestui ținut, în care traumele sclaviei și ale urii rasiale ies la suprafață și mutilează vieți.


5. Orașul, de Clifford D. Simak  

Vezi preț cu reducere

În  Orașul  evoluția este prezentată pe parcursul a mii de ani, dintr-o perspectivă pe cât de complexă, pe atât de nostalgică. Încă de la începutul romanului, oamenii descoperă energia atomică, pilotează elicoptere în loc să conducă mașini și aleg să părăsească orașele aglomerate, în căutare de liniște și spațiu. Pentru că e mai simplu să te muți pe o moșie imensă, în natură, și să faci naveta cu elicopterul spre locul de muncă, în loc să trăiești în orașul aglomerat pe care l-ai detestat dintotdeauna, nu?

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Transport gratuit

Transport gratuit la orice comandă (23-25 august 2019)

Next Article
Asociația 7 ARTE

Asociația 7 ARTE duce 3 scriitori contemporani și 200 de cărți în satele vâlcene

Related Posts

Total
0
Share