fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

50% reducere: Cele 70 de mari mistere ale lumii antice

Dupa cum spunea Victor Hugo, arhitectura poate fi considerata „marea carte a umanitatii”: „Timp de sase mii de ani, de la cea mai veche pagoda din Hindustan, pana la catedrala din Koln, arhitectura a constituit marea scriere a omenirii si acest fapt este atat de adevarat, incat nu numai fiecare simbol, ci fiecare gand omenesc isi are pagina sa in aceasta imensa carte de monumente”.

Lucrarea de fata isi propune sa explice, sa povesteasca, sa redea arhitectura pe intelesul tuturor. Din acest motiv a fost conceputa in doua sectiuni.

Cumpara cartea cu reducere de 50% doar de la elefant.ro

In prima parte sunt analizate, cu o mare varietate de exemple, marile teme ale arhitecturii universale. O asemenea abordare ne permite sa aducem in discutie fiecare din aspectele practice ale arhitecturii, incepand cu premisele fundamentale ale acesteia: raportul dintre om si spatiul inconjurator, studiul proportiilor, trecerea de la sat la oras, planificarea teritoriului si urbanistica, tipologia edificiilor, decoratiile, tehnicile, structurile, materialele. Urmeaza o trecere in revista a stilurilor arhitectonice, din cele mai vechi timpuri pana la miscarile contemporane.

In cea de-a doua parte, structurata in ordine cronologica, sunt prezentate si ilustrate civilizatiile din toate epocile si regiunile, insistandu-se asupra celor mai celebre si semnificative monumente.

Istoria operelor si a complexelor de monumente din intreaga lume se impleteste astfel cu cea a protagonistilor arhitecturii, de la primele nume cunoscute ale Antichitatii si Evului Mediu, pana la numele tutelare ale secolului al XXI-lea, fiecare dintre acestia fiind prezentat printr-o biografie sintetica si prin cele mai de seama proiecte ale sale.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Un fel de stim ca nu stim: 1.000 de erori din cultura generala. Incredibil, dar adevarat! Editia 2012

Next Article

Atlase All la preturi promotionale. 35% reducere

Related Posts

Total
0
Share