fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Intalniri cu Francesc Miralles, Andrei Cornea, Svetlana Aleksievici la Humanitas Cismigiu

Humanitas

Evenimente Humanitas si Humanitas Fiction la Libraria Humanitas de la Cismigiu, 4-8 octombrie.

Francesc Miralles, lansare si sesiune de autografe – miercuri, 4 octombrie, ora 19

Editura Humanitas Fiction si Institutul Cervantes va asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 4 octombrie, ora 19, la o intalnire cu scriitorul Francesc Miralles, prilejuita de lansarea romanului Iubire cu ”i” mic, recent aparut in colectia Raftul Denisei, si de participarea scriitorului spaniol la Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT 4-8 octombrie 2017). O bijuterie literara despre istoria plina de magie a lucrurilor marunte, Iubire cu ”i” mic, s-a aflat pe lista celor mai bine vandute carti in Spania, Statele Unite si Germania, fiind tradus deja in peste 20 de limbi.

La lansare vor participa, alaturi de Francesc Miralles, Daniela Zeca Buzura si Cristian Patrasconiu, scriitori si jurnalisti culturali. Intalnirea va fi moderata de Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va incheia cu o sesiune de autografe.

Cartea poate fi cumparata cu reducere de aici.

Andrei Cornea, lansare si sesiune de autografe – miercuri, 4 octombrie, ora 19

Va invitam la Libraria Humanitas de la Cismigiu joi, 5 octombrie, ora 19, la lansarea romanului Lantul de aur de Andrei Cornea, aparut la Editura Humanitas. La eveniment vor participa, alaturi de autor, Mircea Vasilescu, critic literar, Catalin Cioaba, eseist, si Vlad Russo, editor Humanitas.

Se poate construi o trama politista in marginea ultimei scoli filozofice din Atena, inchisa de imparatul Iustinian in anul 529, si a celor sapte reprezentanti ai ei, in frunte cu Damaskios? Se poate, raspunde Andrei Cornea, facand din ultimul episod al filozofiei eline o poveste plina de mistere si de rasturnari spectaculoase care-l tine pe cititor cu sufletul la gura.

Cartea poate fi cumparata cu reducere de aici.

Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru literatura 2015, in dialog cu Ioan Stanomir – duminica, 8 octombrie, ora 19

Va asteptam la Libraria Humanitas de la Cismigiu duminica, 8 octombrie, ora 19, la o intalnire cu Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatura 2015, si scriitorul, publicistul si politologul Ioan Stanomir. Un dialog despre cea mai recenta carte a Svetlanei Aleksievici, Vremuri second-hand, publicata la Editura Humanitas si, evident, despre toate celelalte carti ale sale aparute in limba romana.

Principalele teme ce vor fi abordate in dialogul dintre Svetlana Aleksievici si Ioan Stanomir vor fi: URSS dupa perioada Stalin, cum se poate discuta astazi despre Stalin si stalinism in fostul spatiu sovietic; relatia dintre libertate si scris, daca se poate scrie autentic sub tiranie si care sunt riscurile pe care un scriitor si le poate asuma; literatura si tiranii, daca si de ce se tem tiranii de literatura si vocile ei; literatura intre fictiune si documentar; memoria Estului, astazi, si de ce este important sa ne amintim.

Cartea poate fi cumparata cu reducere de aici.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Ziua în care a fugit Somnu

O nouă ediţie a cărţii Ziua în care a fugit Somnul de Victoria Pătraşcu, cu ilustraţii de Ágnes Keszeg

Next Article
Pisicile Războinice

Editura Galaxia Copiilor lansează cartea a-VIII-a din seria Pisicile Războinice

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share