fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Adolescentul de azi, de Christine Carter (Editura For You, 2021)

Adolescentul de azi

Christine Carter vine în ajutorul părinților, propunându-le spre lectură cartea Adolescentul de azi. Cum creștem adolescenți fericiți și de succes într-o eră plină de anxietate și distrugere.

Cartea Adolescentul de azi, de Christine Carter a apărut la Editura For You, traducerea fiind realizată de Daniela Andronache.

Adolescența, cea mai tumultoasă perioadă din viața unui om, cu nenumărate întrebări, îndoieli și ezitări ar fi mai ușoară cu o eficientă comunicare între părinții care uneori pretind că le știu aproape pe toate și nu dau ascultare gândurilor copiilor lor. Din această cauză adolescenții simt că doresc să evadeze din casa părinților, construindu-și fel de fel de scenarii de cum va fi în momentul în care vor locui singuri, cum le vor rezolva pe toate, cum nu vor avea nevoie de nimic din partea părinților. Sunt super-eroi în lumea imaginată de ei și se întreabă cum de părinții lor încearcă discret să  le mai facă câte o observație, când lor nu le lipsește nimic în comportament și se simt pe deplin pregătiți de viață.

Cartea este un manual realist din care avem de învățat cum să creștem adolescenți fericiți, sănătoși și de succes. Dr. Christine Carter combină cele mai recente descoperiri din neuroștiințe, sociologie și psihologie socială cu propria experiență ca mamă a patru adolescenți.

Ce vei afla din cartea Adolescentul de azi? În primul rând, vei învăța cum să le dai sprijinul de care au nevoie adolescenții (oferindu-le autonomia pe care și-o doresc), cum să-i inspiri și să-i motivezi, cum să-i ajuți pe copii să depășească distragerile care le împiedică învățarea, cum să-i protejezi de anxietate, izolare și depresie dar și cum să aveți conversații pe teme sensibile despre viața sexuală, droguri și bani.

Cartea Adolescentul de azi poate fi cumpărată online de la Libris sau de la Librex.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Haralamb Zincă

Maestrul thrillerului polițist și de spionaj, Haralamb Zincă, revine din 2021 la Editura Publisol!

Next Article
O chestiune de viață după moarte

O chestiune de viață după moarte, de Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom (Editura Vellant, 2021)

Related Posts

Total
1
Share