fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Aloe Vera. Remediu natural pentru sănătate, de Irene Wyle (Editura Prestige, 2021)

Aloe Vera

Planta Aloe Vera, numită „elixirul tinereții” sau “planta nemuririi” a fost folosită încă din Egiptul Antic. Ea a stârnit interesul specialiștilor în plante, pe cel al horticultorilor dar și al oamenilor simpli care au dorit să își amenajeze un colț verde în locuință.

Cartea de astăzi este dedicată acestei plante și implicit efectelor ce le are asupra sănătății oamenilor. În prezent, în urma cercetărilor întreprinse de oamenii de știință, această plantă și-a câștigat locul binemeritat, datorită proprietăților sale terapeutice.

Deși partea gelatinoasă a plantei este folosită cu succes în prepararea sucurilor și smoothie-urilor, va trebui să aveți răbdare și să nu vă năpustiți să o consumați până nu sunteți siguri că planta pe care o aveți se află în categoria celor care pot fi ingerate. Și, cel mai important, să consultați și medicul înainte de a o face.

Deși numără în jur de 500 de specii sau varietăți, familia de plante Aloe are numai câteva care pot fi folosite pentru consumul intern sau pentru utilizări în cosmetică.

Din această cauză este foarte important ca mai întâi să o identificați corect, să vă asigurați că se regăsește în familia Asphodelaceae datorită frunzelor cărnoase, suculente, cu margini zimțate.

Prezentă în țări cu un climat blând, planta Aloe Vera se bucură de atenție și în România, însă doar în interiorul serelor și solariilor deoarece nu rezistă la temperaturile scăzute din timpul iernii.

Cartea Aloe Vera. Remediu natural pentru sănătate, de Irene Wyle poate fi achiziționată online de la Libris sau Esteto și poate constitui un cadou minunat pentru cei ce iubesc lumea vegetală și doresc să se informeze permanent.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lista Silviei: 7 cărți dacă vrei să fii o mămică mai bună

Next Article
Amurgul Evului Mediu

Amurgul Evului Mediu, de Johan Huizinga (Editura Pandora M, 2021)

Related Posts

Total
0
Share