fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Amurgul Evului Mediu, de Johan Huizinga (Editura Pandora M, 2021)

Amurgul Evului Mediu

Editura Pandora M vine cu Amurgul Evului Mediu, o propunere din partea istoricului olandez Johan Huizinga (1872-1945), în traducerea lui H.R.Radian. Ilustrația aparține lui Andrei Gamart.

Huizinga a mai scris Erasmus (1924), Explorări în istoria civilizației (1929), Criza civilizației (1935), Homo Ludens (1939).

Atras de literaturile orientale, el a studiat la Groningen, apoi la Leipzig. Inițial a predat istoria la o școală din Haarlem, istoria medievală și contemporană la Universitatea din Groningen apoi la Universitatea din Leiden. În anul 1941 a fost arestat de naziști și chiar dacă a fost eliberat în 1942 nu a mai avut posibilitata să se întoarcă la Leiden deoarece i-a fost interzis.

Cartea Amurgul Evului Mediu are scopul de a demonstra că dispariția cavalerismului a reflectat spiritul timpului și că eroii alături de evenimentele epocii nu au constituit un preludiu al Renașterii. Ele au fost doar semnul epuizării celor vechi. Autorul analizează violența vieții medievale, convențiile legate de iubire, viața religioasă, viziunea asupra morții și multe alte subiecte interesante ce fac din Amurgul Evului Mediu o capodoperă a genului.

Avem astfel ocazia să devenim martorii splendorii și simplitității specifice vieții medievale.


De-a lungul celor 600 de pagini ale cărții Amurgul Evului Mediu vedem Evul Mediu târziu cu ajutorul psihologiei și gândirii teologilor, poeților, cronicarilor de curte și al oamenilor de stat ai vremii.

Un studiu clasic despre arta, viața și gândirea din Franța și Tările de Jos  în secolele al XIV-lea și al XV-lea, ce poate fi cumpărat online de la Elefant sau Libris.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Aloe Vera

Aloe Vera. Remediu natural pentru sănătate, de Irene Wyle (Editura Prestige, 2021)

Next Article
BOOKS50

Minim 50% reducere la mii de cărți. Books50 este activ!

Related Posts

Total
0
Share