fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Animalul inimii, de Herta Müller

Animalul inimiiEditura Humanitas a publicat recent o noua carte scrisa de Herta Müller. Romanul Animalul inimii a fost incununat cu prestigiosul International IMPAC Dublin Literary Award.

Romanul Animalul inimii a mai fost publicat în România, în anul 2006, la Editura Polirom.

Cartea poate fi cumpărată cu reducere de aici.

Despre cartea Animalul inimii, de Herta Müller

Patru tineri incearca sa supravietuiasca in universul totalitar romanesc, cu regulile absurde, abuzurile si teroarea sa tacita. Naratoarea, Edgar, Kurt si Georg sunt in permanenta hartuiti de capitanul Piele, supusi interogatoriilor umilitoare si impinsi treptat spre un inevitabil sfarsit. In aceasta lume, guvernata de figurile amenintatoare ale securistilor si anchetatorilor si bantuita de siluetele fantomatice ale nebunilor orasului, cei patru tineri citesc pe ascuns literatura, se refugiaza intr-un limbaj cifrat, straniu ca o poezie suprarealista, mereu cu iluzia evadarii intr-un Occident fantomatic.

Doar trei dintre ei vor reusi sa fuga, iar tentaculele Securitatii se vor dovedi suficient de lungi pentru a-i ajunge din urma, cu consecinte dezastruoase pentru vietile lor.

„Herta Müller este un exemplu de onestitate, iar Animalul inimii este marturia ei. Autoarea descrie in amanunte precise, necrutatoare ce a insemnat sa traiesti in Romania sub comunism.“ – The Washington Post

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
stock busters

Reduceri mari în campania Stock Busters de la eMAG (22-24 martie)

Next Article
ferrari FXX

Macheta Ferrari cu Libertatea. Modelul Ferrari FXX

Related Posts

Total
0
Share