fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Apa dulce, de Akwaeke Emezi (Editura Vellant, 2019)

Apa dulce

Apa Dulce a facut toata valva necesara in 2018 si 2019 pentru a fi pe lista must read a tuturor publicatiilor importante. 

Un roman despre “frumoasa nebunie”, construit in jurul personajului Ada si al ideii de identitate fracturata, Apa dulce a aparut in limba romana in traducerea lui Cristian Fulas, in colectia Endorfiction a Editurii Vellant.

Inspirandu-se din mitologia nigeriana, intr-un stil cand colocvial, intim, senzual, cand poetic, incantatoriu, Emezi transforma intregul roman intr-o camera de marmura, in care rasuna memorabil vocile acestor zei sangerosi, in cautare de teritorii umane demne de locuit. Cum va reusi o singura fiinta umana sa le contina? Cea mai noua endorfina literara, a se citi in apropierea unei fantani.

Roman nominalizat la PEN / Hemingway Award si la Women’s Prize for Fiction 2019. Tradus in 10 limbi.

Lista premiilor si a nominalizarilor:
– A National Book Foundation “5 Under 35” Honoree
– Shortlisted for the Center for Fiction First Novel Prize
– A New York Times Notable Book
– Named a Best Book of the Year by the New Yorker, BuzzFeed, Literary Hub, Amazon, NPR, Chicago Public Library, Electric Literature, Bustle, Refinery29, Entropy, BookPage, Shelf Awareness, and Globe and Mail
– Named a Best Debut Novel of 2018 by Entertainment Weekly
– Longlisted for the Andrew Carnegie Medal
– Longlisted for the Apsen Words Literary Prize
– Longlisted for the Brooklyn Public Library Literary Prize
– A New York Times Book Review Editors’ Choice
– A New York Times Book Review Paperback Row Selection
– An Amazon Top 10 Book Pick (February 2018)

“Un roman de debut remarcabil, care interogheaza puternic paradigma occidentala a bolii psihice, oferind o perspectiva complet diferita. Visceral, rafinat, construit impecabil.” – The New York Times

“De inspiratie autobiografica, oferind o bogatie spirituala si franchete sexuala rare, acest text nu pare a fi fost scris, ci transmis de Akwaeke Emezi, preluat dintr-un fond la care doar cautatorii, poetii si profetii au acces.” – Taiye Selasi

Cumpara romanul Apa dulce, de Akwaeke Emezi, cu reducere, de la Elefant sau Libris.

AKWAEKE EMEZI s-a nascut in Umuahia si a crescut la Aba, in Nigeria. In 2018, a fost pe lista “5 sub 35” a National Book Foundation, iar romanul ei de debut, Apa dulce (Freshwater, 2018), a fost nominalizat la Lambda Literary Award si Women’s Prize for Fiction 2019, marcand o premiera in istoria acestuia, ca primul roman scris de o persoana trans non-binara selectionat vreodata. Tradus in 8 limbi, Apa dulce a fost nominalizat la premii literare prestigioase: Center for Fiction’s First Novel Prize, PEN/Hemingway Award, Carnegie Medal of Excellence, The Brooklyn Public Library Literary Prize, The Wellcome Prize, the Aspen Words Literary Prize, si numit “Cea mai buna carte a anului” de catre New Yorker, NPR, the Chicago Public Library si Buzzfeed. Primul roman young adult al lui Emezi, PET, este in curs de aparitie, iar cel de-al doilea roman literar, The Death of Vivek Oji, este in curs de finalizare. Povestirea lui Emezi “Who is like God” a castigat Commonwealth Short Story Prize for Africa. Ca artist video, Emezi a luat o bursa Global Arts Fund in 2017, iar proiectul sau The Unblinding a ramas accesibil publicului in Harlem, din 2016 pana in prezent.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Misiune şi cruciadă în teritoriul venzilor

Misiune şi cruciadă în teritoriul venzilor (secolul al XII-lea), de Mihai Dragnea

Next Article
Swing Time

Swing Time, de Zadie Smith (Editura Litera, 2019)

Related Posts

Total
0
Share