fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Arta de a simți, de Laura Tims (Editura Gama, 2021)

Laura Tims, autoarea cărții Arta de a simți, a primit o bursă literară la Goucher College în Maryland, unde a studiat scrierea creativă. Acesta este al doilea ei roman, după Please Don’t Tell.

Care este situația cea mai avantajoasă: să fii implicat mai puțin pentru că nu simți la fel de mult precum cel ce dă totul într-o relație? Sau să păstrezi calea de mijloc între cele două, ca să nu sufei prea mult în caz că lucrurile nu se vor mișca în direcția dorită?

Cumpără cartea cu reducere

Despre cartea Arta de a simți

Cartea spune povestea prieteniei dintre o fată care simte prea mult și un băiat care simte prea puțin și, totodată, ei află că durerea oricât de sfâșietoare ar fi într-un moment sau altul, are darul de a face oamenii să se apropie mai mult decât ar fi putut să o facă într-un moment de fericire.

Samantha Herring trăiește astfel de clipe chinuitoare pentru că tocmai și-a pierdut mama într-un accident, în timp ce ea a reușit să scape cu răni care îi dau dureri cronice.

Această experiență tristă o face să își îndepărteze toți prietenii și să cadă în depresie până îl întâlnește pe Eliot, un singuratic impulsiv care nu poate simți niciun fel de durere.

Simte gelozie față de felul de a fi al băiatului și ar da orice să nu mai aibă parte de atâta durere din cauză că simte prea mult. Eliot pare să nu fie mișcat de nimic și de nimeni în afara ei. Până la urmă Samantha observă că, cu cât află mai multe despre diagnosticul lui Eliot, cu atât vede și tendințele lui autodistructive.

Prietenia lor devine din ce în ce mai profundă și reușește să o facă pe Sam să își înfrunte amintirile despre accident și să privească cu nădejde în viitor.

„Lumea lui nu se oprește de fiecare dată când simte durere. E ridicol că a mea așa face, că sunt atât de afectată de o tăietură de un centimetru la deget sau de o fractură mai veche. Ar trebui să fiu mai presus de aceste înțepături și fisuri. Eliot nu știe cât de liber e, chiar dacă totul e un schimb. Aș da la schimb niște ani din viața mea ca să nu mai simt durere? Da, așa cred. Da, aș face-o.”

Cartea Arta de a simți, de Laura Tims face parte din colecția „MUST READ-YA”, este destinată copiilor de peste 13 ani și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
elefantFest

elefantFest, cel mai mare târg de carte, așteaptă cel puțin 1,5 milioane de vizitatori online

Next Article
Nemi

1 + 1 Gratuit la cărțile pentru copii Nemi (20 mai - 1 iunie)

Related Posts

Total
0
Share