fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Așa începe răul, de Javier Marias (Editura Litera, 2021)

Așa începe răul

Cartea Așa începe răul, de Javier Marias este o analiză a granițelor dintre eul privat și cel public, dintre rolurile de observatori și participanți ce revin oamenilor pe rând.

Cumpără cartea cu reducere

Povestea de dragoste și trădare se petrece în Madrid, în anul 1980, în umbra istoriei acelor vremuri.

Au trecut cinci ani de când Franco a murit, iar Juan de Vere este nevoit să lucreze ca asistent al lui Eduardo Muriel, un regizor de film cu o carieră aflată pe o pantă descendentă.

Juan se simte stăpânit de farmecul lui Muriel, mai ales că acesta îi cere și să afle ce se ascunde în spatele presupuselor fapte ale unui prieten, în timpul dictaturii.

Căsnicia lui Eduardo cu frumoasa Beatriz naște suspiciuni și, până la urmă, secretele ies încet la iveală, nu însă fără a avea urmări asupra conștiinței.

Gravitatea crimelor cu impact social săvârșite în contextul unui regim totalitar este măsurată cu gravitatea unor fapte de proporții mult mai reduse, dar cu impact în viața personală.

„Erudită, stranie, hipnotică și încântătoare… Unii îl citesc pe Javier Marías pentru capacitatea lui de a da viață celor mai mărunte momente ale existenței… Eu am descoperit că iubesc această carte pentru paginile sale de observații geniale, pentru reflecțiile autorului și pentru vocea lui elegantă, plină de suspans.“ – Los Angeles Times

„Operă majoră a unui talent universal, Așa începe răul creează un suspans demn de Hitchcock într-o poveste hipnotică pigmentată cu tensiune erotică și conflict politic.“ – Minneapolis Star-Tribune

Cartea Așa începe răul, de Javier Marias a apărut la Editura Litera și poate fi comandată de la Elefant sau Litera.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Duminicile iubirilor pierdute

Duminicile iubirilor pierdute, de  Valérie Perrin (Editura Litera, 2021)

Next Article
Open Water

Caleb Azumah Nelson câștigă premiul Costa pentru debut cu romanul Open Water

Related Posts

Total
0
Share