Keith Harrell a făcut vânzări la IBM, apoi s-a transformat într-unul dintre cei mai reputaţi speakeri motivaţionali din Statele Unite. „Atitudine de lider” este distribuirea la scară mondială a experienţei sale sintetizate într-o foarte scurtă credinţă profesională: „Gândirea pozitivă generează atitudine de lider şi aduce succes”.
O privire „în culisele” ascensiunii lui Harrell ne duce înapoi, la vremurile când şi-a angajat un văr să-l antreneze pentru a intra la IBM – de la ţinuta vestimentară la tehnicile de interviu, până a fost gata pentru marea companie. A fost angajat şi a început să promoveze, devenind unul dintre cei mai pricepuţi traineri de vânzări. Ştia că şi-a găsit chemarea.
Cartea „Atitudine de lider”, ca toate lucrurile simple, are câteva puncte-cheie, bazate pe principiul motivaţional „va fi o zi bună pentru că tot ceea ce voi face şi voi spune o va face astfel”. De pildă, dacă eşti blocat în aeroport, nu te enerva, mai bine ia-ţi ceva de mâncare şi vorbeşte la telefon cu bunica. Pare simplist, dar dacă am elimina încărcătura negativă inutilă din toate lucrurile şi evenimentele care o generează, s-ar schimba total felul în care ne percepem munca şi viaţa, crede Harrell. Şi o demonstrează în această carte, care este un adevărat manual de schimbare a mentalităţii, pentru a căpăta una de lider prin schimbare benefică şi nu doar prin schimbarea stilului (sau a postului). „Ceea ce îl deosebeşte pe Harrell de restul este… atitudinea care refuză să se încline”, notează „Wall Street Journal”.
Cumpara cartea cu reducere de aici
Aşadar, unul dintre cei mai renumiţi traineri motivaţionali de peste ocean ne împărtăşeşte tuturor secretele sale în cartea „Atitudine de lider”. Pentru asta se foloseşte de exemplul a 21 de strategii de succes implementate de tot atâţia directori de mari companii. Aceste strategii completate de o atitudine potrivită, preponderent pozitivă, pot fi la îndemâna oricui, la orice vârstă şi la orice nivel. Fiecare capitol prezintă cele mai bune practici prin care un şef poate să-şi motiveze angajaţii în aşa fel încât să scoată ce este mai bun din ei. Cititorul beneficiază şi de sugestii de a pune în practică aceste strategii, în aşa fel încât influenţându-se pe el însuşi să-i poată motiva pe cei din jur şi să poată deveni un lider înainte de toate în planul propriei persoane (autorul lasă să se înţeleagă că acest lucru va genera şi leadership concret…). Iată sfaturile: înţelege puterea atitudinii; preia controlul asupra vieţii tale, fii vigilent; corectează-ţi atitudinea negativă; găseşte-ţi scopul şi pasiunile; fii activ; descoperă cum să te motivezi; construieşte relaţii viabile; vezi schimbarea ca pe o oportunitate; lasă o moştenire de durată.
Ţinând cont de faptul că Harrell poate demonstra cu propria ascensiune valabilitatea acestor învăţăminte, nu există niciun motiv pentru care cititorul să nu considere oportun să ia aminte la sfaturile renumitului speaker motivaţional. „Inspirat şi pe înţelesul tuturor, Keith Harrell ne oferă tuturor mai mult decât o altă carte motivaţională; sunt instrucţiuni pas cu pas pentru oricine vrea să-şi asume responsabilitatea propriei vieţi. Această carte este binevenită pentru oricine vrea să-şi maximizeze potenţialul”, sintetizează Stedman Graham, autorul volumului „You Can Make It Happen”.